Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ: Με επιτυχία η ηλέκτριση της υποβρύχιας διασύνδεσης στο τμήμα Εύβοια-Άνδρος

tags :
ΑΔΜΗΕ: Με επιτυχία η ηλέκτριση της υποβρύχιας διασύνδεσης στο τμήμα Εύβοια-Άνδρος
Οι νέες γραμμές που εγκαταστάθηκαν ενσωματώνουν σημαντικά στοιχεία καινοτομίας
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ηλέκτριση της υποβρύχιας διασύνδεσης εναλλασσόμενου ρεύματος 150 kV στο τμήμα Εύβοια-Άνδρος, από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
Το έργο εντάσσεται στην ενίσχυση της διασύνδεσης της Άνδρου και της Τήνου με το ηπειρωτικό σύστημα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Βόρειου Διαδρόμου Διασύνδεσης των Κυκλάδων. Το τμήμα Άνδρος-Τήνος θα ηλεκτριστεί εντός του Ιανουαρίου 2020.
Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τη Β΄ Φάση Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ), διασφαλίζει την αξιόπιστη τροφοδότηση του νησιωτικού συμπλέγματος και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η Β΄ Φάση των Κυκλάδων θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή νέου Υποσταθμού GIS στη Νάξο και την υποθαλάσσια διασύνδεση της Νάξου με την Πάρο και τη Μύκονο τους πρώτους μήνες του 2020.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο έργων, τα οποία υλοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ.
Οι νέες γραμμές που εγκαταστάθηκαν ενσωματώνουν σημαντικά στοιχεία καινοτομίας, καθώς πρόκειται για τα πρώτα υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης παγκοσμίως που διαθέτουν συνθετικό οπλισμό, τα οποία σταθεροποιούν την τάση του δικτύου και ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Πέραν της καινοτομίας που ενσωματώνουν τα έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ σε ολόκληρη τη χώρα, βασική μας προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη του Συστήματος με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Με την ηλέκτριση του καλωδίου Εύβοιας-Άνδρου, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, η οποία θα ολοκληρωθεί πριν το 2030, σύμφωνα με το Δεκαετές Πλάνο Ανάπτυξης που έχουμε καταρτίσει και θα κατατεθεί προς διαβούλευση έως το τέλος του έτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης