Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμεινε σε υψηλά τριών μηνών το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +1,22% και τα 66,14 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Παρέμεινε σε υψηλά τριών μηνών το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +1,22% και τα 66,14 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του 1,20%
Σημαντικά κέρδη σημείωσε σήμερα Τρίτη (17/12) το πετρέλαιο, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +1,22% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,14 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Image
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξεως του +1,20% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,86 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Η τιμή του πετρελαίου δέχεται μέχρι στιγμής στήριξη τόσο από την εμβάθυνση των περικοπών στην παραγωγή του ΟΠΕΚ, όσο και από την εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 2,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2020, όγκος που αντιπροσωπεύει το 2,1% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής.
Σημειώνεται ότι η τιμή του αμερικανικού αργού έχει ενισχυθεί κατά +9% τον Δεκέμβριο του 2019, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για το Brent διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο +4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης