Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τράπεζα της Αγγλίας: «Πέρασαν» τα stress tests και οι επτά υπό εξέταση τράπεζες

tags :
Τράπεζα της Αγγλίας: «Πέρασαν» τα stress tests και οι επτά υπό εξέταση τράπεζες
Το βρετανικό τραπεζικό σύστημα μπορεί να αντέξει μία κρίση χειρότερη και από αυτή του 2008, εκτίμησε η Τράπεζα της Αγγλίας
Επαρκή κεφάλαια και μάλιστα υψηλής ποιότητας, ώστε να μπορεί να αντέξει ακόμη και μία κρίση χειρότερη από αυτήν του 2008 διαθέτει το βρετανικό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ), Mark Carney.
Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των τακτικών ελέγχων στο τραπεζικό σύστημα η BOE τόνισε ότι και οι επτά τράπεζες που συμμετείχαν στην ετήσια άσκηση «πέρασαν» χωρίς προβλήματα, αν και όπως ανέφερε ο Carney, αυτό έγινε με την περικοπή των μερισμάτων και των μπόνους από τα τραπεζικά ιδρύματα.
Οι ετήσιοι έλεγχοι για τις αντοχές των τραπεζών (stress tests) ξεκίνησαν σε Ευρώπη και ΗΠΑ μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008 προκειμένου οι εποπτικές αρχές  να εντοπίσουν έγκαιρα εάν οι τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια για να καλύψουν πιθανές ζημιές χωρίς να χρειαστεί να μειώσουν τον δανεισμό τους στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Εάν οι ρυθμιστικές αρχές διαπιστώσουν κενά, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να αντλήσουν νέα κεφάλαια.
Οι επτά τράπεζες που ελέγχθηκαν ήταν οι Barclays PLC, HSBC Holdings PLC, Lloyds Banking Group PLC, Nationwide Building Society, Royal Bank of Scotland Group PLC, Santander U.K. Group Holdings PLC και Standard Chartered PLC (STAN.LN).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης