Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 5,8 τρισ. δολ. το ενεργητικό για τα ομολογιακά αμοιβαία το 2019

Στα 5,8 τρισ. δολ. το ενεργητικό για τα ομολογιακά αμοιβαία το 2019
Βασικός παράγοντας για το ράλι στην αγορά ομολόγων η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών
Εντυπωσιακή πορεία ακολουθούν τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν τις εισροές σε αυτά, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της EPFR Global.
Επί 49 διαδοχικές εβδομάδες έχουν σημειωθεί εισροές στα εν λόγω κεφάλαια, οι οποίες την προηγούμενη εβδομάδα έφθασαν στα 275 δισ. δολάρια.
Image
Αποτέλεσμα το ενεργητικό των ομολογιακών αμοιβαίων να έχει φθάσει στα 5,8 τρισ. δολάρια από 4,9 τρισ. που ήταν στις αρχές του 2019.
Οι κεντρικές τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο στήριξαν το ράλι χαλαρώνοντας τη νομισματική πολιτική, αλλά οι αγορές ομολογιακών αμοιβαίων συνεχίστηκαν και τον Οκτώβριο, όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος μείωσης επιτοκίων για το 2019.
Image
«Είναι εκπληκτικά εξαιρετικό έτος για τις αγορές σταθερού εισοδήματος», δήλωσε ο Bob Michele, παγκόσμιος διευθυντής σταθερού εισοδήματος για την JPMorgan Asset Management. Ο Jeffrey Gundlach, διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine Capital, δήλωσε ότι οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν σε μια "μεγάλη αλλαγή"  και κυρίως από μια Federal Reserve που φαίνεται να μην φοβάται πλέον τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης