Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για την στερλίνα, εν μέσω αισιοδοξίας για το Brexit, στο +0,37% και τα 1,3374 δολ.

Συνεχίζεται η άνοδος για την στερλίνα, εν μέσω αισιοδοξίας για το Brexit, στο +0,37% και τα 1,3374 δολ.
Την περασμένη εβδομάδα η στερλίνα βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2018
Κέρδη καταγράφει σήμερα Δευτέρα (16/12) η στερλίνα, στον απόηχο της εκλογικής νίκης των Συντηρητικών στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα, η οποία περιορίζει τις πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Ειδικότερα, το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,37% έναντι του δολαρίου, στα 1,3374 δολ. ανά στερλίνα, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε σκαρφαλώσει ακόμα και στα 1,3514 δολ. γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2018.
Παράλληλα, το ευρώ υποχωρεί κατά -0,11% έναντι της στερλίνας, στις 0,8332 στερλίνες, την ίδια στιγμή που το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,41% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 146,31 γεν.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο James Slack, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει την ερχόμενη Παρασκευή (20/12) το νομοσχέδιο για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στη Βουλή των Κοινοτήτων, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η χώρα θα αποχωρήσει στα τέλη Ιανουαρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μία συμφωνία.
Σύμφωνα με τον κ. Slack, το νομοσχέδιο θα περιγράφει τους όρους της συμφωνίας, στην οποία κατέληξαν ο Boris Johnson και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο.
«Μετά την αποφασιστική νίκη των Συντηρητικών, οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου θα στρέψουν άμεσα την προσοχή τους στις προσεχείς εμπορικές διαπραγματεύσεις και τις προτεραιότητες των δαπανών», ανέφεραν οι αναλυτές του Bloomberg Intelligence, Audrey Childe-Freeman και Tim Craighead, προσθέτοντας ότι «η στερλίνα έχει περιθώρια ώστε να συνεχίσει την ανοδική τροχιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης