Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητη παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 49,8 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Αμετάβλητη παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 49,8 μονάδες ο PMI
Ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών κατέγραψε άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα
Αμετάβλητη παρέμεινε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην Ιαπωνία για τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (16/12) στοιχεία των Jibun Bank και Markit, καθώς ο μεταποιητικός κλάδος παρέμεινε αρκετά χαμηλότερα από τη ζώνη των 50 μονάδων.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο τον μεταποιητικό κλάδο όσο και τον κλάδο υπηρεσιών, διαμορφώθηκε στις 49,8 μονάδες, παραμένοντας στάσιμος σε μηνιαία βάση.
Ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε άνοδο στις 50,6 μονάδες, έναντι 50,3 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019, ενώ αντίθετα ο μεταποιητικός κλάδος υποχώρησε στις 48,8 μονάδες, έναντι 48,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών κατέγραψε άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, μετά την πτώση που σημειώθηκε τον Νοέμβριο, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησε με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
«Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία της Ιαπωνίας παρέμεινε στάσιμη τον Δεκέμβριο, ακολουθώντας τα παρόμοια αποτελέσματα του Νοεμβρίου», ανέφερε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.
Παράλληκα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι χαμηλές επιδόσεις του Οκτωβρίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία της Ιαπωνίας σε συρρίκνωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης