Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Τρικυμία» λόγω Σημίτη - Οι πρώην «εκσυγχρονιστές» κατά Πολάκη και οι «53»

ΣΥΡΙΖΑ: «Τρικυμία» λόγω Σημίτη - Οι πρώην «εκσυγχρονιστές» κατά Πολάκη και οι «53»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κώστα Σημίτη
Αναταραχή και στο εσωτερικό του διευρυμένου πλέον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στα Νέα, σχετικά με τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπλ. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κώστα Σημίτη, γεγονός που προκάλεσε την αντίσταση των πρώην μελών του «εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ» Νίκου Μπίστη, Αντώνη Λιάκου και Παναγιώτη Παναγιώτου.
Σε κοινή δήλωσή τους τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικής Συμμαχίας σημειώνουν ότι: «Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει την διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε - η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις».
«Όταν, όμως, η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς», συμπληρώνουν και προσθέτουν με νόημα ότι: «Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Η ανάρτηση Πολάκη

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επιτέθηκε στον Κώστα Σημίτη, με αφορμή άρθρο του στα «ΝΕΑ».
«Σημίτη, άει κρύψου σε καμία τρύπα που έχεις και άποψη για τα εθνικά. Με τη στάση σου "γκριζαρίστηκαν" τα Ίμια. Εσύ έδωσες τον Οτσαλάν στους Τούρκους. Εσύ έκανες "νόμο κίνησης" της ελληνικής κοινωνίας τη μίζα και το μαύρο χρήμα. Εσύ έφαγες τα λεφτά του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο. Εσύ έστησες το πάρτι των Ολυμπιακών του 2004 με την Αγγελοπούλου. Από σένα και τον Κοσμίδη ξεκίνησε το 1997 το μεγάλο πάρτι με τη φαρμακευτική δαπάνη», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Μήνυμα» από τους 53

Μήνυμα στους πρώην εκσυγχρονιστές που πλέον είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικη Συμμαχία, έστειλε και η ομάδα των «53», μέσω της βουλευτή Αννέτας Καββαδία.
Όπως έγραψε σε μήνυμά της στο Facebook, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα γίνει «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ».
«Να γιατί η αποσαφήνιση των όρων της – απαραίτητης - διεύρυνσης, η αποσαφήνιση του πολιτικού περιεχομένου του εγχειρήματος - με πυξίδα τις αρχές, τις αξίες, την παράδοση της Αριστεράς - δεν είναι "εμμονή" ή "φοβία" μπροστά στο άνοιγμα του κόμματος.
Και αν ορισμένοι, ένθεν κακείθεν, οραματίζονται τον ΣΥΡΙΖΑ ως "Κολυμβήθρα του Σιλωάμ", να τους πληροφορήσουμε ότι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου"«, αναφέρει στο σχόλιό της.

ΚΙΝΑΛ για την επίθεση Πολάκη σε Σημίτη: Ψάχνουμε στα like τους «εκσυγχρονιστές»

Η επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Κώστα Σημίτη προκάλεσε και τα ειρωνικά σχόλια του Κινήματος Αλλαγής σε βάρος των…πρώην συντρόφων.
«Ψάχνω στα like να βρω τον Νίκο Μπίστη, την Μυρσίνη Ζορμπά …. και άλλους "εκσυγχρονιστές" συντρόφους του Παύλου. Δεν θα με ξένιζε ιδιαίτερα», σχολίασε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τον Κώστα Σημίτη, ο Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης