Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στο επίκεντρο της κυβέρνησης

tags :
Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στο επίκεντρο της κυβέρνησης
Το κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση οι οποίες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου πριν από τα Χριστούγεννα
Στον απόηχο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  που χαρακτήρισε παράνομη τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης και επιβεβαίωσε απερίφραστα την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο έναντι των προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας, τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση οι οποίες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου που προγραμματίζεται να συνεδριάσει πριν από τα Χριστούγεννα και αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τετάρτης. 
Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την επισκόπηση του πρώτου πενταμήνου διακυβέρνησης, στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να τεθούν και οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που σχεδιάζονται για τους πρώτους δύο μήνες του νέου έτους.
Στις πλέον σημαντικές εξ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται και η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σε ότι αφορά τις πορείες και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Μάλιστα, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, αναμένεται να δοθεί για διαβούλευση το εν λόγω νομοσχέδιο το οποίο, κατά πληροφορίες θα στηρίζεται στην πρόταση που είχε συντάξει το 2012, ο τότε δήμαρχος Αθηναίων και νυν βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.
Ανάμεσα σε άλλα, στην πρόταση προβλέπεται ότι ο διοργανωτής της δημόσιας συνάθροισης, ενημερώνει την αρμόδια αστυνομική αρχή για τον συγκεκριμένο τόπο, χρόνο και την ακριβή διαδρομή που θα ακολουθηθεί τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα, πριν ξεκινήσει. 
Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης για το νέο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα που θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου θα δημοσιοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο με στόχο να περάσει από την Βουλή το Φεβρουάριο.
Ψηλά στην ατζέντα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων βρίσκονται και οι αλλαγές στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχει δώσει προς διαβούλευση το νομοσχέδιο που προβλέπει αυστηρή αξιολόγηση των πανεπιστημίων και σύνδεσή τους με τη χρηματοδότηση.
Με το νέο θεσμικό πλαίσιο αναμένεται να ενισχυθούν πρωτοβουλίες όπως η απελευθέρωση των προγραμμάτων σπουδών και η ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων, που θα οδηγήσουν στην προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό.
Σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.
Με έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν μεταρρυθμίσεις με στόχο να απαλλαγούν τα νοσοκομεία από το απαράδεκτο φαινόμενο με τα ράντζα.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης