Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαηλίδου: Αυξημένο κατά 6% το κοινωνικό σκέλος του προϋπολογισμού – Οι προνοιακές δαπάνες αυξάνονται

Μιχαηλίδου: Αυξημένο κατά 6% το κοινωνικό σκέλος του προϋπολογισμού – Οι προνοιακές δαπάνες αυξάνονται
Διαψεύστηκε η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ είναι ο «δήμιος» του κοινωνικού κράτους, ανέφερε η Δ. Μιχαηλίδου
Το κοινωνικό σκέλος του προϋπολογισμού είναι αυξημένο κατά 6%  και οι προνοιακές δαπάνες αυξάνονται κατά 236 εκατ. ευρώ, όχι μόνο εκπληρώνοντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι καμία επιδοματική πολιτική δεν καταργείται ή περικόπτεται, αλλά και τη βούλησή μας για πιο διευρυμένη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, Δ. Μιχαηλίδου, κατά τη συζήτηση προϋπολογισμού Βουλή.
Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση και παραπλάνηση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και σημείωσε ότι η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ είναι ο «δήμιος» του κοινωνικού κράτους, διαψεύστηκε.
Υπογράμμισε ότι οι άμεσες κοινωνικές μεταβιβάσεις αυξάνονται, στη βάση ενός σωστού και προμελετημένου σχεδιασμού, με κριτήρια την αποτελεσματικότερη στόχευση και την αναπτυξιακή διάσταση.
Ακόμη, μεταξύ άλλων προβλέψεων του προϋπολογισμού ανέφερε την θέσπιση για πρώτη φορά επιδόματος γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ για τις οικογένειες που αποκτούν παιδί, ενώ ξεκαθάρισε για τα προνοιακά (αναπηρικά) επιδόματα και την «κινδυνολογία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «καμία μείωση δεν θα υπάρξει».
«Πρέπει να καθησυχάσω τους συμπολίτες μας από τα ψεύτικα στοιχεία που δίδει ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και πρόσθεσε πως «αποτελεί κινδυνολογία ότι από το 2020 θεσπίζουμε λιγότερα προνοιακά επιδόματα: Όντως το 2020 προϋπολογίζονται λιγότερα από το 2019, αλλά το 2019 εμπεριείχε δύο μήνες του 2018»και το 2020, «προϋπολογίζουμε ακριβώς τα ίδια με το 2019, δηλαδή 740 εκ. ευρώ».
Επιπλέον, για αναλήθειες επέκρινε και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Ξενογιαννακοπούλου, στην αναφορά της για τα οικογενειακά επιδόματα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης