Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αργεντινή επιτρέπει στον «πρόσφυγα» Morales να προβεί σε διάγγελμα

Η Αργεντινή επιτρέπει στον «πρόσφυγα» Morales να προβεί σε διάγγελμα
«Ο πρόσφυγας έχει τα ίδια δικαιώματα με έναν Αργεντινό πολίτη όσον αφορά την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Αργεντινής
Η Αργεντινή θα επιτρέψει στον πρώην  πρόεδρο της Βολιβίας Evo Morales, ο οποίος έφθασε την Πέμπτη (12/12) και έχει λάβει καθεστώς πρόσφυγα, να κάνει πολιτικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (15/12).
Η δήλωση του επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Αργεντινής Santiago Cafiero έρχεται σε αντίθεση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Felipe Sola, ο οποίος είπε την Πέμπτη (12/12) ότι είχε ζητήσει από τον Μorales να μην προβεί σε πολιτικές δηλώσεις.
Ο πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez ο οποίος ορκίστηκε την Τρίτη (10/12), είπε πριν αναλάβει το αξίωμα ότι ο αριστερός Morales θα είναι ευπρόσδεκτος στη χώρα.
Ο Morales εγκατέλειψε τη Βολιβία μετά από τις αμφισβητούμενες εκλογές του Οκτωβρίου που προκάλεσαν πολιτική κρίση στη Βολιβία.
«Ο πρόσφυγας έχει τα ίδια δικαιώματα με έναν Αργεντινό πολίτη όσον αφορά την ελευθερία της έκφρασης. Δεν πρόκειται να περιορίσουμε τις ελευθερίες του», δήλωσε ο Cafiero στην ημερήσια εφημερίδα La Nacion.
Ο Morales έγραψε αργότερα στο Twitter ότι συνέβαλε στον προγραμματισμό της στρατηγικής εκστρατείας του κόμματός του για τις επερχόμενες εκλογές, όπως γράφει το Reuters.
Ο αντιπρόεδρος της Βολιβίας δήλωσε το ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Morales με ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της απαγωγής τις προσεχείς ημέρες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης