Διεθνή

Η Κίνα ανέστειλε τους πρόσθετους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ στις 15/12

Η Κίνα ανέστειλε τους πρόσθετους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ στις 15/12
Είχε προηγηθεί η προκαταρκτική εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών στον κόσμο, η επονομαζόμενη «Φάση Ι»
Ανέστειλε η Κίνα τους πρόσθετους δασμούς για ορισμένα αμερικανικά προϊόντα, που είχαν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, όπως ανακοίνωσε το κρατικό συμβούλιο.
Είχε προηγηθεί η προκαταρκτική εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών στον κόσμο, η επονομαζόμενη «Φάση Ι».
Τα αντίποινα της Κίνας, τα οποία επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου, προορίζονταν να στοχεύσουν σε αγαθά, όπως  καλαμπόκι και σιτάρι αλλά και οχήματα κατασκευασμένα στις ΗΠΑ και εξαρτήματα αυτοκινήτων.
Άλλοι κινεζικοί δασμοί που είχαν ήδη εφαρμοστεί στα εμπορεύματα των ΗΠΑ θα παραμείνουν, ανέφερε η επιτροπή σε δήλωση που δημοσιεύεται στους ιστοτόπους των κυβερνητικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Οικονομικών της Κίνας, αναφέρει το Reuters.
«Εκφράζουμε την ελπίδα, με βάση την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό, να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για να επιλύσουμε ορθά τις βασικές ανησυχίες ο ένας του άλλου και να προωθήσουμε τη σταθερή ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το Πεκίνο συμφώνησε να εισαγάγει τουλάχιστον 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιπλέον αγαθά και υπηρεσίες στις ΗΠΑ τα επόμενα δύο χρόνια, πέραν του ποσού που δαπάνησε το 2017, δήλωσε την Παρασκευή (13/12) ο ανώτατος διαπραγματευτής στις ΗΠΑ.
Μια δήλωση που εξέδωσε ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος επίσης την Παρασκευή ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν 25% δασμούς σε κινεζικά εμπορεύματα ύψους 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης