Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τασούλας: Επαρκώς προστατευμένα τα εθνικά μας δίκαια – Το ενδεχόμενο επεισοδίου να το φοβούνται άλλοι, όχι εμείς

Τασούλας: Επαρκώς προστατευμένα τα εθνικά μας δίκαια – Το ενδεχόμενο επεισοδίου να το φοβούνται άλλοι, όχι εμείς
«Tο ενδεχόμενο επεισοδίου πρέπει να το φοβούνται άλλοι, όχι πάντως εμείς», σύμφωνα με τον Κ. Τασούλα
«Τα εθνικά μας δίκαια είναι επαρκώς προστατευμένα» και «το ενδεχόμενο επεισοδίου πρέπει να το φοβούνται άλλοι, όχι πάντως εμείς», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news» ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.
Ο ίδιος με εμφατικό τρόπο τονίζει ότι το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει τις κινήσεις του στο διπλωματικό πεδίο, προκειμένου να υποβοηθήσει τη διπλωματική  ομοβροντία της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως αναφέρει, «η κοινοβουλευτική διπλωματία αποσκοπεί  στην υποβοήθηση της εξωτερικής πολιτικής κάθε χώρας και προφανώς λαμβάνει υπ΄όψιν τις διπλωματικές επιδιώξεις».
Ο κ. Τασούλας υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  πέτυχε ξεκάθαρη απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής, που κονιορτοποιεί πολιτικά και νομικά τη συμφωνία» και προσθέτει «όταν η ζημιά που θα πάθει η Τουρκία από τη συμπεριφορά της υπερβεί τα οφέλη (εσωτερικά και άλλα) που νομίζει ότι έχει, τότε πιστεύω πως θα επανεκτιμήσει τη στάση της.
Ήδη η ζημιά που παθαίνει διεθνώς ογκούται διότι, ακριβώς, ξεπέρασε τα όρια».
Για την εκλογή του Πρόεδρου Δημοκρατίας  και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει ο νέος πρόεδρος, ο κ. Τασούλας, δηλώνει  ότι «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας  δεν θα γίνει με προκήρυξη του ΑΣΕΠ και συνακόλουθη μοριοδότηση προσόντων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος άρχων και ρυθμιστής του πολιτεύματος.
Ισχύει, δηλαδή, εν προκειμένω το «βαριά η καλογερική».
Ένα πρόσωπο με κύρος, ενωτικό, ιστορική, εθνική και διεθνή συναίσθηση, που θα εμπνέει την κοινωνία θετικά και θα εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό με επάρκεια».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης