Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα γίνεται επενδυτικός προορισμός – Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες

Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα γίνεται επενδυτικός προορισμός – Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες
«Kαταφέραμε να φέρουμε τη χώρα στο σημείο που είναι σήμερα λόγω της πολιτικής σταθερότητας», ανέφερε ο Κ. Φραγκογιάννης
Το μήνυμα ότι  η Ελλάδα γίνεται ένας επενδυτικός προορισμός και υπάρχουν τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες, έστειλε από την Ντόχα του Κατάρ ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κ. Φραγκογιάννης.
Ο κ. Φραγκογιάννης μιλώντας σε πάνελ με θέμα το επενδυτικό τοπίο του 2020 και με συνομιλητή, μεταξύ άλλων, τον πρώην αντικαγκελάριο της Γερμανίας S. Gabriel, υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει από την κρίση και πλέον δεν αποτελεί το «μαύρο πρόβατο» της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στα χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται σήμερα η Ελλάδα σε σχέση με το παρελθόν και τόνισε πως «καταφέραμε να φέρουμε τη χώρα στο σημείο που είναι σήμερα λόγω της πολιτικής σταθερότητας και χάρη στην αντοχή του λαού και την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας».
Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση για το ποια είναι η επενδυτική συμβουλή της χρονιάς, κοινή πεποίθηση του πάνελ ήταν η ανάγκη για επενδύσεις στη βιωσιμότητα, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Ο κ. Φραγκογιάννης έκανε εκτενή αναφορά στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης και ειδική μνεία στην απόφασή της να κλείσει έως το 2028 όλες τις λιγνιτικές μονάδες στην Ελλάδα, ενώ  υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να προσελκύσει ξένες άμεσες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα και ειδικότερα για καινοτόμα και υψηλής τεχνολογίας πρότζεκτ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης