Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία 73χρονης στους Άγιους Θεοδώρους: Στη Δικαιοσύνη οδηγούνται οι δυο δράστες - Την είχαν βάλει στόχο από τη λαϊκή αγορά

Δολοφονία 73χρονης στους Άγιους Θεοδώρους: Στη Δικαιοσύνη οδηγούνται οι δυο δράστες - Την είχαν βάλει στόχο από τη λαϊκή αγορά
Οι δράστες, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ομολόγησαν την πράξη τους με κάθε λεπτομέρεια
Στη Δικαιοσύνη οδηγούνται οι δυο δράστες της δολοφονίας της 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους στις 7 Δεκεμβρίου.
Η 73χρονη βρέθηκε νεκρή στο οδόστρωμα, έξω από την εξοχική της κατοικία, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
Οι δυο Ρομά, 28 και 26 ετών αντίστοιχα,  παραδόθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 13/12 στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους, τις οποίες περιέγραψαν με λεπτομέρειες.
Επιπλέον, οι δράστες, αναγνωρίσθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες.
Οι δράστες, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ομολόγησαν την πράξη τους με κάθε λεπτομέρεια και προβάλουν ως δικαιολογία ότι δεν κατάλαβαν πως πέρασαν με το αυτοκίνητο πάνω από την πεσμένη γυναίκα.
«Ζητούμε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και όλους τους Έλληνες», είπαν στους αστυνομικούς που τους πήραν κατάθεση, οι δύο νεαροί Ρομά.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, από την προανάκριση που διενεργήθηκε, το Σάββατο 7/12, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν μεταβεί με το αυτοκίνητο της μητέρας του 26χρονου, στους Αγίους Θεοδώρους, προκειμένου να πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες στην τοπική λαϊκή αγορά.
Όσο βρίσκονταν στη λαϊκή αγορά, παρατήρησαν στο λαιμό της 73χρονης μια χρυσή αλυσίδα και έτσι, αποφάσισαν να την ακολουθήσουν για να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να της την αφαιρέσουν.
Έτσι, ακολούθησαν με το αυτοκίνητό τους το ζευγάρι και στάθμευσαν έξω από το σπίτι τους.
Στη συνέχεια, ο 26χρονος συνοδηγός, φώναξε από τον δρόμο την 73χρονη και αυτή βγήκε από το σπίτι, προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει.
Ξαφνικά, το θύμα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια και ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο σταματημένο ένα αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρισκόταν ο οδηγός, ενώ ο δεύτερος άντρας, βρισκόταν εκτός αυτού και διαπληκτιζόταν με το θύμα.
Στη θέα των συγγενών της 73χρονης, ο 26χρονος που ήταν έξω από το αυτοκίνητο, αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει την αλυσίδα με τον σταυρό από το λαιμό του θύματος, μπήκε στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο και μαζί με τον οδηγό, πραγματοποίησαν κίνηση προς τα εμπρός.
Τη στιγμή εκείνη, το θύμα βρισκόταν μπροστά από το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο χωρίς να ανακόψει την πορεία του, την παρέσυρε περνώντας πάνω από το σώμα της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.
Όπως προέκυψε, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε πρωινές ώρες της 14/12 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι δράστες εμφανίζονται τώρα μετανοιωμένοι.
Σημειώνεται ότι την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων.
Αρχικά, από τις έρευνες των αστυνομικών, το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε σε καταυλισμό στην περιοχή «Βλυχό» στα Μέγαρα και απεστάλη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.
Παράλληλα, από την αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των δεδομένων της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και ξεκίνησαν άμεσα οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.
Όλες αυτές τις μέρες οι δράστες κρύβονταν σε διάφορες περιοχές και κυρίως στον Πειραιά, αλλά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάφεραν τις τελευταίες τρεις μέρες να έλθουν σε επαφή μαζί τους, μέσω τρίτου προσώπου, το οποίο φρόντισε και για δικηγόρο και μετά από διαπραγματεύσεις πείστηκαν να παραδοθούν.
Τελικά, τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 13/12, οι δύο δράστες παραδόθηκαν εμφανίστηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ομολόγησαν τις πράξεις τους, τις οποίες περιέγραψαν με λεπτομέρειες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης