Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία ζητά περισσότερα από 6 δισ. ευρώ (και ταχύτερα) από την ΕΕ για το προσφυγικό

Η Τουρκία ζητά περισσότερα από 6 δισ. ευρώ (και ταχύτερα) από την ΕΕ για το προσφυγικό
Τα κονδύλια της ΕΕ υποστηρίζουν τους περίπου 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, μετά από τον οκταετή πόλεμο της Συρίας
Η ΕΕ θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερα από τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί για την υποδοχή και διαμονή των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία και να επιταχύνει τη ροή των χρημάτων αυτών, δήλωσε το Σάββατο (14/12) ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. 
Τα κονδύλια της ΕΕ υποστηρίζουν τους περίπου 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, μετά από τον οκταετή πόλεμο της Συρίας που σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες και έδιωξε εκατομμύρια από τα σπίτια τους. Με τη σειρά της, η Τουρκία συμφώνησε να αποτελέσει φραγμό για την περαιτέρω μετανάστευση των προσφύγων αυτών στην Ευρώπη.
«Η ροή κεφαλαίων πρέπει να επισπευσθεί και το ποσό της χρηματοδότησης να αυξηθεί», δήλωσε ο Faruk Kaymakci, αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας.
«Όσο η κρίση είναι εκεί πρέπει να συνεργαστούμε. Τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ δεν θα λύσουν το πρόβλημα όταν τελικά δαπανηθούν όλα », δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.
Η ΕΕ, η οποία ενέκρινε τη χρηματοδότηση αυτή το 2015, αναφέρει ότι έχουν διατεθεί περισσότερα από 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ, έχουν δεσμευτεί περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια και έχουν εκταμιευθεί περισσότερα από 2,4 δισεκατομμύρια.
Ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η φιλοξενία των προσφύγων κοστίζει στην Τουρκία περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης