Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση εκπροσώπων των συνταξιούχων με Βρούτση, Σκέρτσο, Γεραπετρίτη – Τετ α τετ με Μητσοτάκη τον Ιανουάριο

Συνάντηση εκπροσώπων των συνταξιούχων με Βρούτση, Σκέρτσο, Γεραπετρίτη – Τετ α τετ με Μητσοτάκη τον Ιανουάριο
Με Γ. Γεραπετρίτη, Άκη Σκέρτσο και Γ. Βρούτση συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων
Τον Ιανουάριο αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων.
Το Σάββατο 14/12, μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων συναντήθηκαν με  κυβερνητικά στελέχη.
Η συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16:00, των εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιούχων έγινε με τους υπουργούς Γ. Γεραπετρίτη, Άκη Σκέρτσο και Γ. Βρούτση.
Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, δήλωσε εκ μέρους της ΣΕΑ πως «θέσαμε το αίτημά μας να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό και μας υποσχέθηκαν ότι αυτή η συνάντηση θα είναι μέσα στον Γενάρη».
Πρόσθεσε ότι έθεσαν «όλα τα ζητήματα, τα οποία είναι και αρμοδιότητα του κ. πρωθυπουργού να μας δοθούν απαντήσεις.
Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο ασφαλιστικό μέσα στον Γενάρη, μας είπαν ότι τα αναδρομικά τα οποία θα προκύψουν για τις επικουρικές συντάξεις, αν προκύψουν από το ΣτΕ, να μην τρέχουν σε δικηγόρους οι συνταξιούχοι, θα αποδοθούν σε όλους».
Ο κ.  Κουμπούρης υπογράμμισε  ότι «εμείς ζητήσαμε να αποδοθούν τώρα χωρίς δίκες και προαπαιτούμενα και η κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική ευθύνη», ενώ «κάναμε γνωστό ότι διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα, δεν κάνουμε σε τίποτα πίσω και φυσικά επιμένουμε το σύστημα ασφάλισης να είναι αποκλειστικά δημόσιο κοινωνικό και να υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών».
Ακόμη ανέφερε πως «θα θέσουμε στον πρωθυπουργό βεβαίως όλα τα αιτήματα γιατί δεν πήραμε απάντηση, π.χ. για το δώρο που το διεκδικούμε άμεσα και το έχουμε πληρώσει σε όλη μας την ζωή».
Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «για το δώρο δεν μας απάντησαν, δεν είπαν ότι θα δοθεί δώρο τώρα, και εν πάση περιπτώσει δεν είναι αρμοδιότητα των ιδίων, αλλά του κ. πρωθυπουργού».
Κατέληξε λέγοντας  πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα για τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και για τα συνταξιουχικά ζητήματα, τα ζητήματα που οι συνταξιούχοι έχουν δεχτεί τα μεγαλύτερα πλήγματα το προηγούμενο διάστημα.
Δεν είμαστε της λογικής "ότι έγινε, έγινε", διεκδικούμε ότι μας αφαιρέθηκε, είναι δικά μας χρήματα, δεν τα δανειστήκαμε από κανένα, είναι από το μόχθο μιας ζωής και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης