Διεθνή

Η υπόσχεση του Johnson στους Εργατικούς που τον ψήφισαν: Δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη σας

Η υπόσχεση του Johnson στους Εργατικούς που τον ψήφισαν: Δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη σας
Ο Johnson οδήγησε την Πέμπτη (12/12), τους Συντηρητικούς στη μεγαλύτερη εκλογική νίκη τους μετά τη συντριπτική νίκη της Margaret Thatcher το 1987
Ο Βρετανός πρωθυπουργός BorisJohnson επισκέφθηκε το Σάββατο (14/12/2019) πρώην προπύργια των αντιπάλων του, των Εργατικών, στη βόρεια Αγγλία και δεσμεύθηκε να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων που τον βοήθησαν να καταγάγει εντυπωσιακή νίκη για το Συντηρητικό Κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας.
Ο Johnson οδήγησε την Πέμπτη (12/12), τους Συντηρητικούς στη μεγαλύτερη εκλογική νίκη τους μετά τη συντριπτική νίκη της Margaret Thatcher το 1987, κατατροπώνοντας τον σοσιαλιστή αντίπαλό του τού Εργατικού Κόμματος, τον Jeremy Corbyn, κερδίζοντας 365 κοινοβουλευτικές έδρες και εξασφαλίζοντας απόλυτη πλειοψηφία 80 εδρών.
Οι Εργατικοί κέρδισαν 203 έδρες.
Οι Εργατικοί είδαν να καταρρέει στις εκλογές το «Κόκκινο Τείχος» τους των μέχρι πρότινος ασφαλών εδρών της εργατικής τάξης στη βόρεια και κεντρική Αγγλία όπου οι περισσότεροι ψηφοφόροι ψήφισαν στο δημοψήφισμα του 2016 υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Johnson, το πρόσωπο της εκστρατείας για την αποχώρηση από την ΕΕ ("Leave") κατέβηκε στις εκλογές με το σύνθημα «Να υλοποιήσουμε το Brexit» ('Get Brexit done").
«Ξέρω πως ο κόσμος μπορεί να άλλαξε τις εκλογικές συνήθειες γενεών για να μας ψηφίσει», είπε ο Johnson στους υποστηρικτές του στο Σέτζφιλντ, μια έδρα με σημαντική συμβολική σημασία καθώς αυτήν είχε κάποτε ο πρώην πρωθυπουργός Toni Blair, ο πιο επιτυχημένος ηγέτης των Εργατικών, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.
«Θέλω ο κόσμος στα βορειοανατολικά να γνωρίζει πως εμείς στο Συντηρητικό Κόμμα, και εγώ, θα ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη σας».
Το Brexit θεωρείται ευρέως πως ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας στις εκλογές, με την υπόσχεση του Johnson να οδηγήσει τη Βρετανία στην έξοδο από την ΕΕ έως τις 31 Ιανουαρίου 2020, κερδίζοντας πολλούς πρώην ψηφοφόρους των Εργατικών.
«Τι απίθανο πράγμα κάνατε, αλλάξατε το πολιτικό τοπίο, αλλάξατε το Συντηρητικό Κόμμα για το καλύτερο και αλλάξατε το μέλλον της χώρας μας για το καλύτερο», είπε ο Τζόνσον.
«Πρώτα απ΄όλα, τι θα κάνουμε για να ανταποδώσουμε αυτή την εμπιστοσύνη; Θα υλοποιήσουμε το Brexit».
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε προκηρύξει πρόωρες εκλογές προκειμένου να άρει χρόνια αδιεξόδου στο Κοινοβούλιο για το Brexit, έχει υποσχεθεί επίσης να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για την υγεία, την παιδεία και την αστυνομία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης