Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση διασφαλίζει την εθνική κυριαρχία χωρίς να την εκθέτει σε αχρείαστους κινδύνους

Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση διασφαλίζει την εθνική κυριαρχία χωρίς να την εκθέτει σε αχρείαστους κινδύνους
Αποτελεί εναλλακτική δυνατότητα της ελληνικής διπλωματίας η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο στον κατάλληλο χρόνο
"Σκοπός μιας υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής είναι να προλαμβάνει τα θερμά επεισόδια (με την Τουρκία) και υποχρέωση μιας αποτελεσματικής εθνικής άμυνας να τα διαχειρίζεται" δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά υπογραμμίζει πως "η κυβέρνηση έχει ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο, που θα ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας. Γνώμονας είναι πάντοτε η διασφάλιση κάθε χιλιοστού εθνικής κυριαρχίας, χωρίς την έκθεση της χώρας σε αχρείαστους κινδύνους".
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα Ελληνοτουρκικά, ο υπουργός Επικρατείας, υπογραμμίζει πως "στη διένεξή μας με την Τουρκία σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης η Ελλάδα έχει με το μέρος της το Διεθνές Δίκαιο. Υπό το πρίσμα αυτό, αποτελεί ασφαλώς εναλλακτική δυνατότητα της ελληνικής διπλωματίας η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο στον κατάλληλο χρόνο".
Ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη Trump στην Ουάσιγκτον στις 7 Ιανουαρίου υποστηρίζει πως "στη συνάντησή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός θα προωθήσει ζητήματα που αφορούν επενδύσεις στην Ελλάδα και θα συζητήσει τη διεθνή κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή μας. Είναι αυτονόητο ότι, στο πλαίσιο της διεθνούς διπλωματίας, η οποία βεβαίως καταλαμβάνει και συνέργειες στο πεδίο της ψηφιακής τεχνολογίας, μοναδικός γνώμονας θα είναι η εξυπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων, χωρίς να παραγνωρίζονται οι μακροχρόνιες στρατηγικές μας συμμαχίες".

www.banmkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης