Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας (Κυβ. εκπρόσωπος): Ο Erdogan οδηγείται σε διπλωματική απομόνωση από την συμπεριφορά του

Πέτσας (Κυβ. εκπρόσωπος): Ο Erdogan οδηγείται σε διπλωματική απομόνωση από την συμπεριφορά του
Ο Erdogan κάνει σπασμωδικές κινήσεις λόγω της πίεσης που δέχεται στο εσωτερικό
Την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς από την απόφαση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λέγοντας ότι "η συμπεριφορά του Tayyip Ertdogan, που προχωρά μόνος του και ορίζει όπως νομίζει ο ίδιος θέματα που καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, τον οδηγεί σε διπλωματική απομόνωση".
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι από παντού υπήρξε καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας.
Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι "δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Erdogan κάνει σπασμωδικές κινήσεις, καθώς η πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του, βγαίνει με σπασμωδικές ενέργειες στο εξωτερικό".
"Εμείς είμαστε ψύχραιμοι. Ξέρουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα", τόνισε ο κ Πέτσας.
Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνάντηση που θα έχει με τον Donald Trump στις 7 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για σημαντική συζήτηση τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο όσο και με άλλους αξιωματούχους, η οποία θα είναι ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να προωθήσει θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, τις επενδύσεις, αλλά και να μιλήσει στην ομογένεια με αφορμή την ψήφο των αποδήμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης