Τελευταία Νέα
Διεθνή

Issa (Λιβύη): Η κυβέρνηση Sarraj δεν είναι νόμιμη όπως η συμφωνία με τους Τούρκους

Issa (Λιβύη): Η κυβέρνηση Sarraj δεν είναι νόμιμη όπως η συμφωνία με τους Τούρκους
Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός θα καταστρέψει οποιαδήποτε στρατιωτική αποστολή επιχειρήσει να διεισδύσει στα χωρικά ύδατα της Λιβύης
Την ώρα που η Τουρκία επιμένει στη συμφωνία που έχει υπογράψει με την Λιβύη, ο πρόεδρος του εκλεγμένου Λιβυκού κοινοβουλίου, Aguila Saleh Issa, καταδικάζει τη συμφωνία και στέλνει σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι "δεν θα επιστρέψουμε στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπως επιθυμεί η Τουρκία.
Μιλώντας στην "Καθημερινή" μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, κατόπιν της πρόσκλησης που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρόεδρος Isa τονίζει πως η πρόσφατη συμφωνία του Λίβυου πρωθυπουργού Al Sarraj με τον Erdogan αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Λιβύης και παραβίαση των ΑΟΖ όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.
Σύμφωνα με τον Saleh Issa, η κυβέρνηση της Τρίπολης είναι ανδρείκελο της Άγκυρας και εκβιάζεται από το καθεστώς του Erdogan. "Η διοίκηση Sarraj είναι μια δοτή κυβέρνηση, που δεν έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Ελέγχεται από τρομοκρατικές οργανώσεις που καταζητούνται διεθνώς και υποστηρίζονται από την Τουρκία", σχολιάζει χαρακτηριστικά.
"Η κυβέρνηση Sarraj είναι μη νόμιμη, όπως και η συμφωνία της με τους Τούρκους, η οποία δεν πρόκειται να κυρωθεί από τη νόμιμη Βουλή των Αντιπροσώπων", προσθέτει.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο ο Erdogan να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο πλευρό του αλ Σάρατζ, ο πρόεδρος του εκλεγμένου λιβυκού κοινοβουλίου θεωρεί ότι μια τέτοια δήλωση αντιπροσωπεύει μια απειλή.
"Οι ένοπλες δυνάμεις μας, ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (του στρατάρχη Halifa Haftar), δήλωσαν ότι είναι έτοιμες και είναι διατεθειμένες να καταστρέψουν οποιαδήποτε στρατιωτική αποστολή επιχειρήσει να διεισδύσει στα χωρικά ύδατα της Λιβύης".
Μετά την απελευθέρωση της Τρίπολης, επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η ενοποίηση των θεσμών του κράτους και η εθνική συμφιλίωση ώστε να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με τον Saleh Issa.
Τέλος, ο πρόεδρος του εκλεγμένου λιβυκού κοινοβουλίου ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να μεταφέρει στους κόλπους της ΕΕ ότι η κυβέρνηση Al Sarraj είναι παράνομη, δεν εφαρμόζει την πολιτική συμφωνία για την ειρήνευση στη Λιβύη και μοιράζει την περιουσία των Λίβυων με άδικο τρόπο. "Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να αναγνωρίζει αυτή την κυβέρνηση", υπογραμμίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης