Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Η Χιλή πρέπει να ασκήσει διώξεις σε βάρος αστυνομικών, στρατιωτών που άσκησαν βία εναντίον διαδηλωτών

tags :
ΟΗΕ: Η Χιλή πρέπει να ασκήσει διώξεις σε βάρος αστυνομικών, στρατιωτών που άσκησαν βία εναντίον διαδηλωτών
Η χιλιανή αστυνομία και ο στρατός χρησιμοποίησαν υπερβολική ή αχρείαστη βία προκειμένου να καταστείλουν τις πρόσφατες διαδηλώσεις δήλωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.
Η χιλιανή αστυνομία και ο στρατός χρησιμοποίησαν υπερβολική ή αχρείαστη βία προκειμένου να καταστείλουν τις πρόσφατες διαδηλώσεις, διαπράττοντας σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων –περιλαμβανομένων εξωδικαστικών εκτελέσεων και βασανιστηρίων– για τις οποίες πρέπει να ασκηθούν διώξεις, δήλωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.
Σε έκθεσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανέφερε ότι τεκμηρίωσε έναν «ανησυχητικό αριθμό» 345 ανθρώπων που υπέφεραν από «οφθαλμικά τραύματα» αφού χτυπήθηκαν από σφαιρίδια που εκτοξεύθηκαν από πυροβόλα όπλα που χρησιμοποιούνται κατά των διαδηλώσεων. Περίπου 1.615 άνθρωποι παραμένουν προφυλακισμένοι εν αναμονή της δίκης τους μεταξύ των 28.000 που έχουν συλληφθεί από τα μέσα Οκτωβρίου.
«Βρήκαμε πως η συνολική διαχείριση των συναθροίσεων από την αστυνομία πραγματοποιήθηκε με έναν ουσιαστικά κατασταλτικό τρόπο», δήλωσε η Ίμα Γκέρας-Ντελγκάδο, επικεφαλής της ομάδας αποστολής του ΟΗΕ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης