Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μετανάστες

tags :
Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μετανάστες
Στη σύλληψη 11 μελών εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες, προχώρησαν μετά από κοινή επιχείρηση, το λιμενικό σώμα, η διεύθυνση Αλλοδαπών , οι ιταλικές αρχές και η Europol
Στη σύλληψη 11 μελών εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες, προχώρησαν στις 12 Δεκεμβρίου μετά από κοινή επιχείρηση, το λιμενικό σώμα, η διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, οι ιταλικές αρχές και η Europol, υπό το συντονισμό του ευρωπαϊκού οργανισμού Eurojust.
Έξι άτομα συνελήφθησαν στη χώρα μας και πέντε στην Ιταλία. Από τις αρχές κατασχέθηκε πλήθος πλαστών εγγράφων, δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για μεταφορές μεταναστών στην ενδοχώρα, ενώ ένα σκάφος κατασχέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας. Κατά τους τελευταίους μήνες, είχε συσταθεί κοινή ομάδα έρευνας με στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Guardia di Finanza (Ιταλία) καθώς και της Europol.
Στη χώρα μας την επιχείρηση συντόνισε το τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, με τη συμμετοχή του ελληνικού γραφείου στη Eurojust, του τμήματος Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών της εισαγγελίας εφετών Αθηνών, του ειδικού ανακριτικού γραφείου διεθνών δικαστικών συνδρομών του πρωτοδικείου Αθηνών και της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.
Στην Ιταλία την επιχείρηση συντόνισε η Guardia di Finanza με την συνδρομή τοπικού εισαγγελέα και άλλων εθνικών αρχών της Ιταλίας.
Από πλευράς του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και στο Λέτσε της Ιταλίας, συμμετείχε αξιωματικός του κεντρικού λιμεναρχείου Κέρκυρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης