Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συμπλήρωσε 4 ανοδικές, προσέγγισε τα υψηλά έτους

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συμπλήρωσε 4 ανοδικές, προσέγγισε τα υψηλά έτους
ΑΓΟΡΑ: Αρκετή μεταβλητότητα είχε σήμερα η αγορά. Λογική και φάνηκε και από το ξεκίνημα σχεδόν. Από τη μία η προσέγγιση των προηγούμενων υψηλών και τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη και από την άλλη σχόλια του Τραμπ για τον εμπορικό πόλεμο αύξησαν τη μεταβλητότητα. Δεν πλήξαμε στο κλείσιμο της εβδομάδος.

Μας αρέσει και αυτό το rotation που παρατηρούμε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Σήμερα οι επενδυτές ασχολήθηκαν με την Τέρνα Ενεργειακή. Συνέβαλε και η τηλεδιάσκεψη και η δήλωση της διοίκησης για προμέρισμα και μέρισμα.

Ήταν μία καλή χρηματιστηριακή εβδομάδα για το ΧΑ. Στο ξεκίνημά της πάτησε κοντά στις 860 μονάδες και μετά με ένα σερί 4 ανοδικών έφτασε κοντά στα υψηλά έτους και στις 897,44 μονάδες. Έκλεισε στις 891,08 μονάδες με άνοδο 0,66%.

ΔΕΗ: Ξεχώρισε και σήμερα καθώς έκανε πράξεις πάνω από τα 4 ευρώ. Στο κλείσιμο στα 3,92 ευρώ με άνοδο 2,89% και υψηλό όγκο 2,1 εκατ. τεμάχια. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και από την αρχή του έτους είναι στο +203%. Δεν θα αποκλείαμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών από βδομάδα. Ειδικά αν το business plan δεν έχει κάποια έκπληξη και μείνει μόνο στα γνωστά.

ΤΕRΝΑ ENERGY: Λίγο ήθελε και θα έγραφε νέα υψηλά. Στο +5% και στα 7,77 ευρώ, αφού η συνολική απόδοση που θα έχουν οι μέτοχοι από μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου θα είναι 5,5% με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Μετά τη σημερινή άνοδο είναι λίγο πιο κάτω αλλά και πάλι υψηλή.

ΟΠΑΠ: Εδώ έχουμε νέα υψηλά. Με 4 ανοδικές την εβδομάδα και στο +57% από την αρχή του ετους. Στο υψηλό ημέρας και στα 11,96 ευρώ με άνοδο 1,96% και όγκο 828 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Πέρασμα πάνω από τον κινητό των 200 ημερών για τη μετοχή ενδοσυνεδριακά και κλείσιμο οριακά υψηλότερα. Αρχίζουν και την ξαναβάζουν στα ραντάρ τους αρκετοί αναλυτές, καθώς βλέπουν μία ακόμα καλή χρονιά για το ΧΑ. Θα χρειαστεί υψηλότερους ημερήσιους τζίρους και αυξήσεις κεφαλαίου προκειμένου να γράψει καλύτερα κέρδη. Με ανοδικό βέβαια ΧΑ εννοείται πως θα ακολουθήσει.

JUMBO: Η χαρτάρα βρέθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά. Στα 19 ευρώ πλέον και …ξυδάκι στους διαφωνούντες.

ΟΠΑΠ: Νέα υψηλά και από τη συγκεκριμένη.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Λίγο μετά το άνοιγμα έγραψε 1,66 ευρώ και λίγο πριν το κλείσιμο 1,6020 ευρώ. Στις δημοπρασίες μία καλή εντολή έκλεισε τη μετοχή στα 1,6440 ευρώ με άνοδο 1,36% και όγκο 739 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πριν από 4 συνεδριάσεις έγραφε χαμηλό στα 2,11 ευρώ επιβεβαιώνοντας άλλη μία φορά τη συνεδρίαση. Αντέδρασε μέσα στην ημέρα και σήμερα πήγε στο +7,27% και στα 2,36 ευρώ. Ο όγκος καλός για τα δεδομένα της και ξεπέρασε τις 57 χιλ. τεμάχια.

Το εντυπωσιακό είναι πως στο κλείσιμο υπήρχαν εντολές αγοράς 30 χιλ. τεμαχίων. Προφανώς και κάποιοι κάτι μαθαίνουν αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Από κάποιους θεωρείται κλεισμένο deal, αλλά εδώ το ζουμί είναι στο τίμημα και στο αν θα περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις ή όχι. Όπως και να έχει τα νούμερα που ακούγονται δίνουν υψηλότερη τιμή από την τρέχουσα.

Επιπλέον αρκετές φορές έχει κάνει τη διαδρομή 2,10 ευρώ -2,60 ευρώ. Έχει γράψει και υψηλότερες βέβαια τιμές, αλλά το συγκεκριμένο trade έχει δώσει αρκετές φορές λεφτά. Η στήλη πιστεύει ότι θα πουληθεί σε καλή τιμή το συγκρότημα και το πιστεύει αυτό από τιμές πολύ χαμηλότερες. Ίδωμεν…

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στα 1,45 ευρώ και στο +3,57% με όγκο 28 χιλ. τεμάχια. Ενδοσυνεδριακά βέβαια έγραψε και νέο υψηλό έτους στα 1,49 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Πήγε μέχρι τα 1,25 ευρώ άλλα έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στο 1,1750 ευρώ. Ο όγκος στις 38 χιλ. τεμάχια. Νομίζουμε πως αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η μετοχή. Δε μας αρέσει που μετά από καιρό έσπασε χαμηλότερα το κάτω μέρος της συσσώρευσης.

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης