Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια – Θα προστατεύσουμε τα σύνορα μας με κάθε τρόπο

Κουμουτσάκος: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια – Θα προστατεύσουμε τα σύνορα μας με κάθε τρόπο
Η Τουρκία απέναντι σε μια Ελλάδα αποφασισμένη, δεν θα τολμήσει να κάνει ένα βήμα που θα περάσει το κατώφλι της λογικής είπε ο κ.Κουμουτσάκος
Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα θα προστατεύσει τα σύνορα της με κάθε τρόπο.
«Το γεγονός ότι 27 κράτη - μέλη και η ίδια ΕΕ. λένε ότι η συμφωνία αυτή είναι παράνομη και δεν έχει νομικά αποτελέσματα για τρίτες χώρες, είναι μια πολύ ισχυρή θέση με νομικό περιεχόμενο.
Χθες ήταν μια καλή ημέρα για την ελληνική διπλωματία, ήταν μια καλή ημέρα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, ήταν μια καλή ημέρα για την ίδια την Ευρώπη, γιατί έδειξε ότι υπάρχουν στιγμές που μπορεί να παρέχει ουσιαστική αλληλεγγύη.
Θεωρώ και πιστεύω ότι η όλη η στρατηγική της "Γαλάζιας Πατρίδας" δεν είναι μόνο μια προπαγανδιστική θέση, έχει "χτιστεί" και διαμορφωθεί σε βάθος χρόνων".
Η χώρα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια, αν και πιστεύω ότι η Τουρκία απέναντι σε μια Ελλάδα αποφασισμένη με εθνική ενότητα και ομοψυχία και με όλους τους παράγοντες ισχύος που έχει στα χέρια της, η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει ένα βήμα που θα διασχίσει και θα ξεπεράσει το κατώφλι της λογικής, διότι ξέρει ότι η αντίδραση θα είναι ισχυρή» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Κουμουτσάκος.
«Παρακολουθώ την τουρκική συμπεριφορά όλους αυτούς τους μήνες που έχω αναλάβει τη δύσκολη αυτή αποστολή και κυρίως τη διεθνή της διάσταση του μεταναστευτικού, δεν θεωρώ καθόλου απίθανο αν ο καιρός το επιτρέπει να έχουμε μια έξαρση στο μεταναστευτικό - προσφυγικό και είναι σαφώς ενταγμένο στις στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας και να σας πω και κάτι ακόμα.
Οι συνεχόμενες δηλώσεις απειλής ή και εκβιασμού που γίνονται από την τουρκική ηγεσία ότι θα ανοίξουν οι μεταναστευτικές πύλες, αν δεν πάρουν κάτι που θέλουν από την Ευρώπη, από μόνες τους αυτές οι δηλώσεις λειτουργούν ως μια ανοιχτή πρόσκληση τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και στα κυκλώματα των διακινητών, να καλούν στους "πελάτες" τους, έτσι τους βλέπουν, να έρχονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στις πόρτες που πιθανώς θα ανοίξουν.
Δημιουργείται μια πίεση έτσι στο ελληνοτουρκικό σύνορο.
Δεν πιστεύω ότι εμείς είμαστε ο στόχος της Τουρκίας, θέλει να πιέσει την Ευρώπη για να πάρει στήριξη στη ζώνη ασφάλειας που θέλει να κάνει στη Συρία και πρόσθετη χρηματοδότηση» είπε ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος υποστήριξε ότι «τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα της χώρας θα ενισχυθούν το αμέσως επόμενο διάστημα».
«Τα θαλάσσια σύνορα τον χειμώνα δεν υφίστανται την πίεση των καλοκαιριών μηνών.
Όμως επειδή πιέζονται τα χερσαία σύνορα στον Έβρο, ήδη ο σχεδιασμός έχει προχωρήσει και θα υπάρξουν σύντομα και πεζές και πλωτές περιπολίες και συρματοπλέγματα, και θερμικές κάμερες και πτητικά μέσα ακόμα και ελικόπτερα.
Η χώρα και η κυβέρνηση κάνει και θα κάνει αυτό που οφείλει.
Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η άλλη πλευρά του Αιγαίου, εμείς τα σύνορά μας θα τα προστατέψουμε με κάθε δυνατό τρόπο» ανέφερε ο κ.Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης