Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τον χρυσό λόγω εμπορίου και Βρετανίας - Στο +0,60% και τα 1.481,15 δολ.

tags :
Κέρδη για τον χρυσό λόγω εμπορίου και Βρετανίας - Στο +0,60% και τα 1.481,15 δολ.
Οι επενδυτές αναμένουν νέες εξελίξεις στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνας αργότερα εντός της ημέρας
Ήπια κέρδη είχε σήμερα Παρασκευή (13/12) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας όσο και την εκλογική νίκη του Συντηρητικού Κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολάιου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 ενισχύθηκε +0,6% στα 1.481,15 δολάρια.
Image
Χθες η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρέθηκε υπό πιέσεις, μετά τις αναφορές ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας, γεγονός που θα οδηγήσει σε ακύρωση των νέων δασμών που ήταν προγραμματισμένοι για την ερχόμενη Κυριακή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε μία «μεγάλη συμφωνία», τονίζοντας ότι «αυτοί το θέλουν, όπως το θέλουμε και εμείς».
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η διαπραγματευτική ομάδα της Ουάσιγκτον πρόσφερε στο Πεκίνο ακύρωση των νέων δασμών που είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή, καθώς και μείωση των υφιστάμενων δασμών κατά 50% σε εισαγωγές προϊόντων συνολικής αξίας 360 δισ. δολ.
Ωστόσο, η πλευρά της Κίνας δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις σχετικές αναφορές, με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να εκφράζει ωστόσο την πρόθεσή της να επιλυθεί η διαμάχη με την Ουάσιγκτον.
«Οι μπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ πρέπει να βασιστούν στις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού», αναφέρει μεταξύ άλλων το κινεζικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η συμφωνία θα πρέπει να ωφελήσει και τις δύο χώρες».
Παράλληλα, η εκλογική νίκη των Συντηρητικών στη Βρετανία παρείχε περαιτέρω στήριξη στις αγορές της Ασίας, καθώς αναμένεται να δρομολογήσει άμεσες εξελίξεις όσον αφορά το Brexit.
Η ισχυρή πλειοψηφία που εξασφάλισε ο Boris Johnson αναμένεται να δώσει στον ίδιο την «ώθηση» ώστε να περάσει τη συμφωνία απόσυρσης της Βρετανίας από το Κοινοβούλιο, περιορίζοντας τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
«Η έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα απομακρύνει οποιοδήποτε κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Ιανουαρίου, θα μειώσει την άμεση αβεβαιότητα και θα δώσει ώθηση τις βρετανικές επενδύσεις, τουλάχιστον λίγο», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics για το Ηνωμένο Βασίλειο, Paul Dales.
Όσον αφορά τις συνεδριάσεις της Federal Reserve και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες, αυτές ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρξει κάποια μεταβολή στα επιτόκια, γεγονός που είχε περιορισμένο αντίκτυπο στην τιμή του χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης