Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,73% και τα 64,67 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,73% και τα 64,67 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,56% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,51 δολ. ανά βαρέλι
Νέα κέρδη καταγράφει σήμερα Παρασκευή (13/12) το πετρέλαιο, διατηρώντας την ανοδική τάση των προηγούμενων ημερών, μετά την κατ' αρχήν συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα για το εμπόριο, η οποία θα οδηγήσει στην ακύρωση των πρόσθετων δασμών που ήταν προγραμματισμένοι για τις 15 Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +0,73% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,67 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,56% στα 59,51 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ουάσιγκτον συμφώνησε τόσο για την ακύρωση των νέων δασμών, όσο και για τη μείωση των δασμών που βρίσκονται ήδη σε ισχύ, ενώ από την πλευρά του το Πεκίνο θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων.
Όπως αναφέρει η αξιωματούχος του αμερικανικού Σουμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, Jennifer Hillman, «δεν πρέπει να περιγράφουμε αυτή τη συμφωνία ως μία εμπορική συμφωνία», διευκρινίζοντας ότι «πρόκειται για μία συμφωνία αγορών και πωλήσεων η οποία ουσιαστικά δεν αντιμετωπίζει τις ουσιαστικές ανησυχίες των ΗΠΑ».
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της ANZ Bank τονίζουν ότι παρά τη σχετική είδηση, οι ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου παραμένουν, γεγονός που θα περιορίσει την ανοδική πορεία των τιμών του «μαύρου χρυσού».
Σημειώνεται ότι χθες οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν υπό πίεση μετά την έκθεση του Διεθνούς Ουργανισμού Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία η υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου θα παραμείνει και το 2020, παρά την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης