Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Η επόμενη ημέρα του εκλογικού θριάμβου του Boris Johnson

Μ. Βρετανία: Η επόμενη ημέρα του εκλογικού θριάμβου του Boris Johnson
Αντίστροφη μέτρηση για το Brexit – Πιθανότατα σήμερα στη βασίλισσα Ελισάβετ για να πάρει εντολή ο Johnson
Ο εκλογικός θρίαμβος των Συντηρητικών και η διασφάλιση μιας μεγάλης άνετης πλειοψηφίας στη Βουλή των Κοινοτήτων λύνουν τα «χέρια» του Boris Johnson, ο οποίος αναμένεται να κινηθεί ταχύτατα προκειμένου να υλοποιήσει το αργότερο έως τα τέλη του Ιανουαρίου του 2020 το Brexit.
Σε αυτό το πλαίσιο, πιθανότατα ακόμα και σήμερα Παρασκευή 13/12 ο Johnson να μεταβεί στα ανάκτορα προκειμένου να λάβει από τη βασίλισσα Ελισάβετ την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Την ερχόμενη Τρίτη 17/12 αναμένεται οι 650 νεοεκλεγέντες βουλευτές να ορκιστούν και να εκλέξουν τον πρόεδρο τους ενώ δύο ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα, την Πέμπτη 19/12 θα πρέπει να αναμένεται η ομιλία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία θα διαβάσει στη Βουλή των Λόρδων τον κατάλογο των νομοθετικών κειμένων που θα θελήσει να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση Johnson.
Σε κάθε περίπτωση, άμεση και πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Boris Johnson θα είναι να υλοποιήσει το αργότερο έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020 το Brexit βάσει των όσων έχει συμφωνήσει με την ΕΕ.
Σημειώνεται πως βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί, μετά την υλοποίηση του Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα περάσει σε μια μεταβατική περίοδο, αν και οι σχέσεις της με την ΕΕ θα παραμείνουν οι ίδιες έως τις 31/12/2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης