Τελευταία Νέα
Speculator

Μια επιστολή πρώην στελέχους της Εθνικής τράπεζας στο bankingnews... και μια απάντηση

Μια επιστολή πρώην στελέχους της Εθνικής τράπεζας στο bankingnews... και μια απάντηση
Επιστολή πρώην στελέχους της Εθνικής τράπεζας και η απάντηση του bankingnews
Λάβαμε μια επιστολή από πρώην στέλεχος της Εθνικής τράπεζας και την δημοσιεύουμε ως έχει...

Προς τον κ. Πέτρο Λεωτσάκο            
petros@bankingnews.gr
                            Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2019
Κύριε Λεωτσάκο,
            Θέμα: Ευημερεί η Εθνική Τράπεζα ή η Διοίκησή της;
Διάβασα δύο δημοσιεύματα:
Α) το θετικό δικό σας: https://bankingnews.gr/index.php?id=473770 με τίτλο:  «Η Εθνική το 2020 με την καλύτερη επίδοση στα NPEs - Θα βρεθεί με μόλις 3,4 δισ ή 10% τιτλοποιώντας 8 δισ ευρώ με κόστος 1,3 δισ» και
Β) το αρνητικό, στο  https://kourdistoportocali.com/magazine/tiatanikos-ston-okeano-tis-spatalis-i-istoriki-ethniki-trapeza/ με τίτλο: «Τιτανικός στον Ωκεανό της σπατάλης η Ιστορική Εθνική Τράπεζα».
Σας διαβεβαιώνω ειλικρινά ότι, ως πρώην στέλεχος της τράπεζας, θα είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής, εάν θα επαληθευτεί το θετικό δικό σας.
Στο αρνητικό όμως δημοσίευμα, παρατίθενται στοιχεία απίστευτης σπατάλης, που προκαλούν τουλάχιστον ανησυχία  για το μέλλον της τράπεζας.
Η διαφορά μεταξύ των δύο δημοσιευμάτων, είναι ότι, το μεν θετικό,  αφορά σε μελλοντικές προβλέψεις, που επαναλαμβάνω, εύχομαι να επαληθευτούν, ενώ το αρνητικό, αφορά σε τετελεσμένα γεγονότα που, τουλάχιστον, δυστυχώς δεν δείχνουν «χρηστή διαχείριση».
Κύριε Λεωτσάκο,
Εάν είναι ακριβές, που μάλλον ακριβές φαίνεται, το δημοσίευμα περί  «ωκεανού της σπατάλης», τότε  αυτή η σπατάλη, σίγουρα δεν οδηγεί στην οικονομική εξυγίανση και ευημερία της τράπεζας.
Όμως σύμφωνα με παλαιότερο δικό σας δημοσίευμα ( Σφάλμα! Η αναφορά της υπερ-σύνδεσης δεν είναι έγκυρη.), σίγουρα ευημερεί η Διοίκηση της Εθνικής, υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Παύλο Μυλωνά, ο οποίος αμείβεται με 478.000.-ευρώ ετησίως  στα οποία δεν περιλαμβάνονται πιστωτικές κάρτες κλπ έξοδα.
Και βέβαια, παράλληλα ευημερούν και οι Σύμβουλοι της διοικήσεως,  είτε μεμονωμένα άτομα μετά της κουστωδίας τους είναι αυτοί, είτε εταιρείες.
Διότι είναι χαρακτηριστικό της απίστευτης σπατάλης η δαπάνη  52 εκατομμύριων ευρώ, σε τρεις μόνο εταιρείες συμβούλων!
Κύριε Λεωτσάκο,
    Είναι εύκολο σε σας, με την εμπειρία που διαθέτετε, να διερευνήσετε εάν το έργο της Διοίκησης και των συμβούλων της, είναι αντίστοιχο και ανάλογο  αυτής της κολοσσιαίας δαπάνης.
    Είναι όμως, δύσκολο να το δημοσιεύσετε, διότι επικρέμαται η εκδικητική περικοπή της διαφήμισης, από την οποία συντηρούνται ο έντυπος και ο ηλεκτρονικός τύπος.
    Στη Δημοκρατία βέβαια, για τη σωστή ενημέρωση, επιβάλλεται  να ακούγονται, να γράφονται και να σχολιάζονται, όλες οι απόψεις που πρέπει είναι σεβαστές, έστω και αν δεν γίνονται αποδεκτές.
Δυστυχώς, ο κ. Π. Μυλωνάς, δεν πόνεσε, ούτε πονά για το μέλλον της Μεγάλης μας φίλης, Εθνικής τράπεζας.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της, πόνεσαν, συνεχίζουν να πονούν και να ανησυχούν για το μέλλον της.
                        Με εκτίμηση
                    Δημήτρης Αλ. Κλητοράκης

Απάντηση

Αγαπητέ κ Κλητοράκη δεν συμφωνούμε με το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο κουρδιστό πορτοκάλι το οποίο επικαλείστε.
Δεν θα σχολιάσουμε τα ελατήρια και τα κίνητρα των διαφόρων δημοσιευμάτων....
Και άλλοι δημοσίευσαν ανάλογα άρθρα και εν συνεχεία ακολούθησε σιωπή.....
Δεν πιστεύουμε μια φήμη που κυκλοφορεί ότι ο Μυλωνάς ο CEO της Εθνικής ενδιαφέρεται για την θέση του διοικητή της ΤτΕ αυτό ως σενάριο του δίνουμε μηδενικές πιθανότητες.
Όμως θα μπορούσαμε να φανταστούμε άλλα κίνητρα - κατά το ορθότερο ένα κίνητρο - πίσω από την συνεχιζόμενη στοχοποίηση.
Απλώς σας αναφέρω και προφανώς τα γραπτά μένουν ότι οι πληροφορίες του bankingnews που αφορούν το μέλλον θα επιβεβαιωθούν.
Επίσης θεωρούμε τουλάχιστον άδικη την κριτική στον Μυλωνά τον CEO της Εθνικής Τράπεζας γιατί στην πράξη έχει επιτελέσει θετικό έργο και παρά τις ισχνές πηγές εσόδων καταφέρνει η Εθνική να εμφανίζει αξιοπρεπή κέρδη με παράλληλη σοβαρή εξυγίανση στον ισολογισμό της από τα NPEs.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης