Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Frigoglass: Η ικανοποίηση της διοίκησης για το 9μηνο 2019 και η απουσία αναλυτών από την τηλεδιάσκεψη

tags :
Frigoglass: Η ικανοποίηση της διοίκησης για το 9μηνο 2019 και η απουσία αναλυτών από την τηλεδιάσκεψη
Διατήρηση την εκτίμηση η διοίκηση της Frigoglass για κεφαλαιακές δαπάνες ύψους 30 εκατ. ευρώ στο σύνολο του 2019
Ικανοποιημένη εμφανίστηκε η διοίκηση της Frigoglass στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών, τονίζοντας πως μετά την αναδιάρθρωση πετυχαίνει δεύτερο συνεχόμενο έτος με διψήφια αύξηση πωλήσεων και βελτίωση των περιθωρίων.
Στο 9μηνο του 2019 καταγράφηκε σημαντική αύξηση πωλήσεων, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και στο σύνολο της χρήσης 2019.
Επίσης, η βελτίωση του περιθωρίου EBITDA εκτιμάται ότι θα έχει συνέχεια και στο τέταρτο τρίμηνο.
Οι αλλαγές στη λειτουργία και οι μειώσεις στα κόστη αποδίδουν ανέφερε η διοίκηση, ενώ επανέλαβε την εκτίμηση για επενδυτικές δαπάνες 30 εκατ. ευρώ στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.
Ο κλάδος επαγγελματικής ψύξης στο τρίτο τρίμηνο σημείωσε αύξηση πωλήσεων 23%, ενώ ο κλάδος υαλουργίας επίσης πέτυχε διψήφια αύξηση πωλήσεων.
Το περιθώριο EBITDA ενισχύθηκε κατά 117 μονάδες βάσης διαμορφούμενο στο 16,1% ενώ βελτιώθηκαν και οι ελεύθερες ταμειακές ροές σε 26,1 εκατ. ευρώ παρά τις αυξημένες κεφαλαιακές δαπάνες για την κατασκευή του κλιβάνου στη Νιγηρία.
Η διοίκηση εμφανίστηκε ευχαριστημένη και από τη σημαντική βελτίωση του καθαρού δανεισμού ως προς το ετησιοποιημένο EBITDA στις 3 φορές και παραμένει πιστή στη στρατηγική της για απομόχλευση.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας, στο εννεάμηνο οι συνολικές υποχρεώσεις ήταν στα 430,9 εκατ. ευρώ η καθαρή θέση που αναλογεί στους μετόχους της μητρικής ήταν αρνητική κατά 78,2 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 57,4 εκατ. ευρώ.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε σε όσους παρακολούθησαν την τηλεδιάσκεψη, η απουσία ερωτήσεων από τους αναλυτές.
Σύμφωνα με αναλυτή που παρακολούθησε την τηλεδιάσκεψη, ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι την ίδια ώρα ήταν και η τηλεδιάσκεψη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ταυτόχρονα τηλεδιασκέψεις εταιρειών, έτσι ο αναλυτής σημείωνε πως η απουσία ερωτήσεων ενδέχεται να σημαίνει πως το πλεονέκτημα το έχουν οι αγοραστές στο ταμπλό του ΧΑ.
Αν γίνονταν σε μισή ώρα σημείωσε 10 ερωτήσεις, όπως παλαιότερα, θα σήμαινε πως οι αναλυτές έχουν ανησυχίες και θέλουν περισσότερη πληροφόρηση, σημείωσε ο αναλυτής.
Δεν είναι άλλωστε λίγες οι τηλεδιασκέψεις όπου οι ερωτήσεις κρατάνε πάνω από μία ώρα και οι αναλυτές επιμένουν σε θέματα μόχλευσης, ανάπτυξης κ.α.
Η μετοχή ολοκλήρωσε τη χθεσινή (12/12) συνεδρίαση με απώλειες πάντως 2,94% και στα 19,80 ευρώ.
Μετά την τελευταία δημοπρασία έγινε μεγάλος όγκος στην τιμή κλεισίματος με αποτέλεσμα ο συνολικός να ανέλθει στις 579 χιλ. τεμάχια.
Μεγάλοι πωλητές υπήρχαν στη μετοχή από τα 0,20 ευρώ και πάνω.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 70,3 εκατ. ευρώ

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης