Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι ΗΠΑ προσφέρουν στην Κίνα μείωση 50% στους υφιστάμενους δασμούς

CNBC: Οι ΗΠΑ προσφέρουν στην Κίνα μείωση 50% στους υφιστάμενους δασμούς
Πλην της περικοπής στο μισό των υφιστάμενων δασμών, πρότειναν την ακύρωση όσων είναι να τεθούν σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου, αντί της αναβολής εφαρμογής τους
Αμερικανοί διαπραγματευτές έχουν προτείνει περικοπή των υφιστάμενων δασμών σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 360 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρει το CNBC, ενώ παράλληλα, φαίνεται να έχουν προτείνει ακύρωση των νέων δασμών που έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, η οποία σηματοδοτεί την προθυμία του Λευκού Οίκου να χαλιναγωγήσει τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου που απειλούν την παγκόσμια ανάπτυξη.
Η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε την περικοπή κατά 50% των υφιστάμενων δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 360 δισεκ. δολαρίων.
Η προσφορά του Λευκού Οίκου στο Πεκίνο, που αποκάλυψε για πρώτη φορά η Wall Street Journal την Πέμπτη 5/12, δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Λίγες ώρες πριν από μια συνάντηση με τους κορυφαίους οικονομικούς συμβούλους του σήμερα Πέμπτη 12/12, για το ενδεχόμενο ακύρωσης των επερχόμενων δασμών ύψους 15% που θα ετίθεντο σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου, σε καταναλωτικά αγαθά αξίας 160 δισεκ. δολαρίων, όπως παιχνίδια, υπολογιστές, τηλέφωνα και είδη ρουχισμού, ο Πρόεδρος Donald Trump εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για μια συμφωνία με την Κίνα.
Τόνισε πως μετά από αρκετές ατυχίες και λανθασμένες κινήσεις οι Η.Π.Α. βρίσκονται κοντά σε μια εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο.
Στην ανάρτησή του στο Twitter ο Trump αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Είμαστε πολύ κοντά σε μία μεγάλη συμφωνία με την Κίνα.
Το θέλουν αυτοί και το ίδιο ισχύει και για εμάς».

Image

Η παραδοχή του Trump ότι οι Η.Π.Α. θέλουν μια συμφωνία σηματοδοτεί μια αλλαγή προθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες.
Έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι το Πεκίνο χρειάζεται περισσότερη συμφωνία από ό, τι η Ουάσινγκτον και πρότεινε ότι θα ήταν ικανοποιημένος να περιμένει μέχρι μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020 να επιτύχει συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης