Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H Γερμανία καταδικάζει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά των εταιριών που συμμετέχουν στον Nord Stream 2

tags :
H Γερμανία καταδικάζει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά των εταιριών που συμμετέχουν στον Nord Stream 2
Nord Stream 2: Το Βερολίνο καταδικάζει την εξαγγελία αμερικανικών κυρώσεων
Η γερμανική κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα (12/12) την ψήφιση στις ΗΠΑ ενός νομοσχεδίου που επιβάλει κυρώσεις σε εταιρίες που συμμετέχουν στην κατασκευή του αμφιλεγόμενου αγωγού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας.
«Η ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική καθορίζεται στην Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ. Απορρίπτουμε ως θέμα αρχής τις εξωτερικές παρεμβάσεις και τις κυρώσεις που έχουν εξωεδαφικές επιπτώσεις», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.
Οι εταιρίες που συνεργάζονται με τη Ρωσία εκτιμούν ότι τέτοιου είδους κυρώσεις είναι ένα «σκληρό χτύπημα για την Ευρώπη και ειδικά για τη Γερμανία», σύμφωνα με ανακοίνωση του R. Schele, προέδρου του γερμανορωσικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου (AHK).
Ο Schele κάλεσε τους Ευρωπαίους που συμμετέχουν στο έργο να αντιδράσουν «με στοχευμένα αντίμετρα. Διακυβεύεται η ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης».
Ο Nord Stream 2, που στόχος είναι να διπλασιάσει τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας και παρακάμπτοντας την Ουκρανία, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019.
Το αμερικανικό νομοσχέδιο, που τελεί υπό την έγκριση της Γερουσίας και του προέδρου D. Trump, προβλέπει ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα δημοσιοποιήσει εντός 60 ημερών τα ονόματα των επιχειρήσεων και των ιδιωτών που έχουν συμμετάσχει στο έργο του Nord Stream 2.
Οι κυρώσεις που προβλέπονται από αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνουν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και την ανάκληση αμερικανικής βίζας για τους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης