Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Veridos Ματσούκης: Ανέλαβε την παραγωγή ταυτοτήτων, διαβατηρίων, αδειών παραμονής για την Κύπρο

Veridos Ματσούκης: Ανέλαβε την παραγωγή ταυτοτήτων, διαβατηρίων, αδειών παραμονής για την Κύπρο
Όλα τα έγγραφα που θα παράγονται στην Ελλάδα, θα έχουν λογισμικό υψηλής τεχνολογίας, θα είναι εναρμονισμένα με τις ευρωπαϊκές προβλέψεις και θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας
Τις νέες ταυτότητες, τα διαβατήρια και τις άδειες παραμονής της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παράγει τα 5 προσεχή χρόνια, στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, η εταιρεία Veridos Ματσούκης ΑΕ.
Συγκεκριμένα, μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε στη Λευκωσία μεταξύ της μητρικής Veridos GmbH και της Κυπριακής Δημοκρατίας, όλα τα έγγραφα που θα παράγονται στην Ελλάδα, θα έχουν λογισμικό υψηλής τεχνολογίας, θα είναι εναρμονισμένα με τις ευρωπαϊκές προβλέψεις και θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, τόσο για την αποφυγή παραχαράξεων και πλαστογραφήσεων, όσο και για την προστασία των πολιτών και των προσωπικών τους δεδομένων.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μπορούν να έχουν στα χέρια τους τις νέες ταυτότητες και τα διαβατήρια από τον Απρίλιο του 2020, δηλαδή σε, περίπου, 4 μήνες.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, παράλληλα με την παραγωγή όλων των εγγράφων ασφαλείας που θα γίνεται στην Ελλάδα, η μητρική εταιρεία Veridos GmbH έχει αναλάβει και την αναβάθμιση του εξοπλισμού και του λογισμικού συστήματος των υποδομών του κυπριακού κράτους.
«Κάθε φορά που μια χώρα εμπιστεύεται την παραγωγή των ταξιδιωτικών εγγράφων αισθανόμαστε υπερήφανοι και τώρα - όπως είναι φυσικό - με την περίπτωση της Κύπρου, διπλά υπερήφανοι.
Αυτές οι επιτυχίες, που συμβάλουν με τον τρόπο τους στην ανάπτυξη της χώρας μας και στην ανάδειξή της σε κόμβο υψηλής τεχνολογίας, δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει χωρίς τη διαρκή ανανέωση του τεχνολογικού και λογισμικού μας εξοπλισμού, την καθοριστική συμβολή των στελεχών και των εργαζομένων μας και την αγαστή συνεργασία με τη μητρική εταιρεία» δήλωσε ο Ευθύμιος Ματσούκης, διευθύνων σύμβουλος της Veridos Ματσούκης ΑΕ.
«Η προεργασία για την παραγωγή των ταξιδιωτικών εγγράφων της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ήδη αρχίσει», υπογράμμισε ο Ευθύμιος Ματσούκης, προσθέτοντας ότι πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία και μια νέα μονάδα παραγωγής, με υπερσύχρονα μηχανήματα, μετά από επένδυση 35 εκατ. ευρώ, με την οποία η εταιρεία αύξησε θεαματικά τις δυνατότητες παραγωγής, με τα υψηλότερα standards ασφαλείας και με τεχνολογία (laser engraving) αιχμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης