Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα οι ΗΠΑ, ακόμα και αν επαναρχίσουν οι συνομιλίες

Β. Κορέα: Δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα οι ΗΠΑ, ακόμα και αν επαναρχίσουν οι συνομιλίες
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι τίποτα παραπάνω από πολιτικό εργαλείο των ΗΠΑ αναφέρει η Β. Κορέα
Την θέση πως είναι ξεκάθαρο πως οι ΗΠΑ δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ακόμα και αν αυτές επανεκκινήσουν διατυπώνει η Βόρεια Κορέα.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας υποστήριξε πως ήταν ανόητη η κίνηση των ΗΠΑ να συγκαλέσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για το οποίο είπε πως δεν είναι τίποτα άλλο από πολιτικό εργαλείο των ΗΠΑ.
«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι ΗΠΑ έκαναν λόγο για αντίμετρα.
Όπως έχουμε πει, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.
Είμαστε έτοιμοι να απαντήσει σε οποιοδήποτε μέτρο λάβουν οι ΗΠΑ» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ ζήτησαν τη σύγκληση του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς οι ανησυχίες εντείνονται διεθνώς για το ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να επαναλάβει τις δοκιμές πυρηνικών πυραύλων ή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς – τις οποίες έχει αναστείλει από το 2017 – καθώς οι συνομιλίες μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Ουάσινγκτον για την αποπυρηνικοποίηση οδηγήθηκαν σε τέλμα μετά τη σύνοδο κορυφής στο Ανόι τον Φεβρουάριο.
Η Βόρεια Κορέα έχει θέσει στις ΗΠΑ προθεσμία έως το τέλος του χρόνου για να προχωρήσει σε νέες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά και έχει δηλώσει ότι θα υιοθετήσει μια αδιευκρίνιστη «νέα προσέγγιση», αν δεν προκύψει τίποτα αποδεκτό για την ίδια.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Βόρεια Κορέα κατά οποιασδήποτε νέας πυρηνικής δοκιμής ή δοκιμής διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, τονίζοντας πως «όλοι εμείς στο Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε αναλόγως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης