Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δυναμιτίζει το κλίμα η Τουρκία - Κατέθεσε στον ΟΗΕ τις συντεταγμένες του συμφώνου με τη Λιβύη

tags :
Δυναμιτίζει το κλίμα η Τουρκία - Κατέθεσε στον ΟΗΕ τις συντεταγμένες του συμφώνου με τη Λιβύη
Η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ τις συντεταγμένες του συμφώνου με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες
Η Τουρκία τραβάει ακόμα περισσότερο το σχοινί και παρά τα αρνητικά μηνύματα από την ΕΕ κατέθεσε στον ΟΗΕ τις συντεταγμένες του συμφώνου με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες, λίγες ώρες μάλιστα πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
Πρόκειται για επίσημο έγγραφο της γειτονικής χώρας, στο οποίο περιγράφονται τα θαλάσσια σημεία, εντός των οποίων καθορίζονται οι θαλάσσιες ζώνες Τουρκίας και Λιβύης.


xartis4



Κατά την ενημέρωση της επιτροπής εξωτερικών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο Γενικός Διευθυντής Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Çağatay Erciyes, δήλωσε ότι με την υπογραφή του μνημονίου έχουν καθοριστεί η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών με μια γραμμή 18,6 θαλάσσιων μιλίων.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Fatih Donmez, δήλωσε στην εφημερίδα Sabah ότι η Τουρκία δεν έχει κάνει τίποτα λάθος και ότι το τουρκολιβυκό σύμφωνο δεν παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.
«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει έρευνες, γεωτρήσεις ή παραγωγικές δραστηριότητες μέσα στα θαλάσσια σύνορα που διασφαλίζονται από τη συμφωνία με τη Λιβύη, χωρίς την άδεια της Άγκυρας» ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης