Τελευταία Νέα
Πολιτική

MRB: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ - To 59,2% βλέπει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

tags :
MRB: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ - To 59,2% βλέπει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 36,8% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Προβάδισμα 12 και πλέον ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB.
Βάσει της μέτρησης (διεξήχθη σε 2.000 πολίτες πανελλαδικά από 27 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2019, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 36,8%  έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,3%, το ΜέΡΑ25 με 3,2%, η Χρυσή Αυγή με 2,7% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%.
«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 11,3%.
Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ»: 4,8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή»: 6,5%.
 
Image
Σύμφωνα με τη μέτρηση, στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 61,2% έναντι 19,1% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 41% απαντά η ΝΔ, το 30,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20,9% κανένα κόμμα.
Στο ερώτημα «πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές», το 57,4% απαντά «να προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας» ενώ στο ερώτημα  «πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές» το 64,3% απαντά «θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».
Image

Στο ερώτημα για το ποιος από τους Κ. Μητσοτάκη και Αλ.Τσίπρα είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 40,9% απαντά ο Κ. Μητσοτάκης και το 29,1% ο Αλέξης Τσίπρας.
«Κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%.
Image
Πάντως ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προηγείται και στις περισσότερες θετικές γνώμες έναντι των πολιτικών του αντιπάλων
Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 37,5% θετικές γνώμες με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 28,4%.
Image
Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας.
Image
Όσον αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα, αυτά είναι η ανεργία για το 52% των πολιτών, το μεταναστευτικό - προσφυγικό για το 40,5% και η υγεία - περίθαλψη το 33,6%.
Image
Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 56,1% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 16,9% απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».
Image
Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 59,4% απαντά «Πολύ κακή – κακή» και το 12,9% απαντά «Πολύ καλή-καλή».
Image
Με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το 44,8% δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να παραμείνει ο Π. Παυλόπουλος για δεύτερη θητεία ενώ το 41,1% επιθυμεί νέο πρόσωπο στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στην περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος ο Πρ. Παυλόπουλος, αναφέρεται ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής από το 26%, ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς από το 11,2%, το 8% επιλέγει τη Ντόρα Μπακογιάννη, το 5,9% τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το 4% την κα. Μ. Δαμανάκη.
Όσον αφορά τις κρίσιμες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, οι πολίτες σε ποσοστό 59,2% θεωρούν πιθανό ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ενώ το 70,2% πιστεύει ότι τα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια.
Image


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης