Αυτές είναι οι κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2020 από το Pinterest

Αυτές είναι οι κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2020 από το Pinterest
Το ταξίδι με τρένο έρχεται ξανά στο προσκήνιο και το Pinterest αναφέρει ότι η δραστηριότητα είναι αυξημένη κατά 107%
Τα οικολογικά ταξίδια αναμένεται να αποτελέσουν μια από τις σημαντικότερες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2020. Αυτό αποκαλύπτει το Pinterest στην πρόσφατη έκθεσή του.

Ταξίδια με τρένο
Το ταξίδι με τρένο έρχεται ξανά στο προσκήνιο και το Pinterest αναφέρει ότι η δραστηριότητα είναι αυξημένη κατά 107%.

Ταξίδια με μηδενικούς ρύπους
Τα οικολογικά ταξίδια είναι εξαιρετικά δημοφιλή με τις αναζητήσεις για μηδενικά απόβλητα να κινούνται ανοδικά κατά 48%.

Staycations
Τα οφέλη ενός σύντομου ταξιδιού το σαββατοκύριακο είναι αναρίθμησα, για αυτό και οι αναζητήσεις για αυτού του είδους διακοπών έχουν αυξηθεί κατά 38%.

Πόλεις φιλικές προς το περιβάλλον
Οι ταξιδιώτες το 2020 αναζητούν έξυπνους τρόπους για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Παράλληλα οι αναζητήσεις για «φιλικά προς το περιβάλλον ταξίδια» αυξάνονται κατά 73%. Ταυτόχρονα πολλοί εξετάζουν εάν οι πόλεις που επισκέπτονται ακολουθούν πράσινες πρακτικές. Μάλιστα οι αναζητήσεις για «eco-city concept» οι έρευνες αυξήθηκαν κατά 47%.

Αγροτουρισμός
Οι επιχειρηματίες αγρότες καλούν τους ταξιδιώτες να να επιλέξουν τα δικά τους προϊόντα και ίσως ακόμη και διανυκτερεύσουν στα καταλύματά τους. Έτσι οι αναζητήσεις για «αγροτουριστικές διακοπές» αυξάνονται κατά 57%.

Ψάρεμα στη λίμνη
Συνδυάστε δύο αγάπες – φαγητό και ταξίδια – αλλά το κάνετε με βιώσιμο τρόπο ψαρεύοντας τα δικά σας ψάρια. Οι αναζητήσεις για «αλιεία λίμνης» αυξήθηκαν κατά 274%.

Ταξίδι στη φύση
Η πεζοπορία έχει αναζωπυρωθεί τα τελευταία χρόνια. Οι αναζητήσεις αυξάνονται κατά 253%, άρα αν πρόκειται για μια βόλτα, αναρρίχηση σε βράχο ή μούσκεμα σε μια θερμή πηγή, το επόμενο έτος είναι η στιγμή να το κάνουμε. Το Pinterest αναφέρει επίσης αύξηση 194% στη «μόδα πεζοπορίας».

Βόρειο Σέλας
Οι αναζητήσεις για ταξίδια στο Βόρειο Σέλας αγγίζουν πλέον το 90%.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS