Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές στον απόηχο Fed - Στο +0,14% και τις 23.424,81 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές στον απόηχο Fed - Στο +0,14% και τις 23.424,81 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,30% στις 2.915,70 μονάδες
Συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενο ημέρα τα μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια καθόλη τη διάρκεια του 2020.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά +0,14% στις 23.424,81 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά -0,65% στις 6.708,80 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,51% στις 2.137,35 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,41% στις 6.154,46 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +1,32% στις 26.998 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά +1,16% στις 11.836,42 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,30% στις 2.915,70 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component έκλεισε στο -0,17% και τις 9.836,23 μονάδες.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα ανακοίνωσε ότι διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, με τη σχετική απόφαση να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, η Federal Reserve δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν μεταβολές στα επιτόκια το επόμενο έτος, καθώς η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι εμπορικές εντάσεις απαιτούν παρακολούθηση.
«Η Fed πρόσφερε μία εορταστική έκπληξη για τις αγορές», ανέφερε ο αναλυτής της AxiTrader, Stephen Innes, ενώ σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, ο ίδιος τόνισε ότι «ο πρόεδρος Trump είναι απρόβλεπτος».
«Υποπτεύομαι ότι οι περισσότεροι επενδυτές θα παραμείνεις προσεκτικοί», επεσήμανε ο κ. Innes, αναφερόμενος στην προγραμματισμένη επιβολή νέων δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι επενδυτές δε δίνουν την εντύπωση ότι πιστεύουν πως οι ΗΠΑ θα επιβάλει τους δασμούς του Δεκεμβρίου».
Επιπλέον, η προσοχή των επενδυτών θα παραμείνει σήμερα εστιασμένη τόσο γύρω από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όσο και γύρω από τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Κέρδη καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, παρά την άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +0,44% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συβμόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,20% στα 58,88 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αμερικανικού αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2019 αυξήθηκαν κατά 822 χιλ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση της τάξεως των 2,76 εκατ. βαρελιών.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης κατέγραψαν άνοδο της τάξεως των 5,4 εκατ. βαρελιών, γεγονός που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 2,5 εκατ. βαρέλια.
Όσον αφορά τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου, καταγράφηκε άνοδος της τάξεως των 4,1 εκατ. βαρελιών, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για άνοδο 1,6 εκατ. βαρελιών.
Σύμφωνα με τον αναλυτή του Investing.com, Barani Krishnan, τα διυλιστήρια στις ΗΠΑ «εξάγουν προϊόντα με φρενήρη ρυθμό, τα οποία η αγορά πιθανώνς να μη χρειάζεται, και αυτό δικαιολογεί τη συνεχή άνοδο στα αποθέματα βενζίνης και προϊόντων διύλισης πετρελαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης