Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Η ΕΕ να καταδικάσει την τουρκική προκλητικότητα – Θέλουμε ευρύτερη πολιτική «ομπρέλα»

Πέτσας: Η ΕΕ να καταδικάσει την τουρκική προκλητικότητα – Θέλουμε ευρύτερη πολιτική «ομπρέλα»
Θέλουμε οι Ευρωπαίοι ηγέτες να δηλώσουν απερίφραστα ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι παράνομη είπε ο κ.Πέτσας
Να καταδικάσει την τουρκική προκλητικότητα ζητά από την ΕΕ η ελληνική κυβέρνηση όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ο κ.Πέτσας είπε πως «σε αυτό ικανοποιούνται τρία από τα ζητήματα που έχουμε θέσει».
«Στο κείμενο συμπερασμάτων θέλουμε να καταδικαστεί απερίφραστα η τουρκική προκλητικότητα, να εκφραστεί ότι η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης δεν παράγει νομικό αποτέλεσμα και να εκφραστεί ανεπιφύλακτα η στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου από την ΕΕ.
Το πλαίσιο για τις κυρώσεις έχει δοθεί.
Εμείς θέλουμε ευρύτερη πολιτική «ομπρέλα» στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο και οι ηγέτες της ΕΕ να καταδικάσουν τις τουρκικές προκλήσεις, να δηλώσουν απερίφραστα ότι η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης είναι παράνομη και να εξειδικεύσουν το πλαίσιο κυρώσεων που έχει διαμορφωθεί στις δύο προηγούμενες Συνόδους.
Αυτό θα μας επιτρέψει να δρομολογήσουμε τις επόμενες διπλωματικές μας κινήσεις» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.
«Η ψύχραιμη αυτοπεποίθηση της ελληνικής πλευράς στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο και στη στήριξη της διεθνούς κοινότητας.
Έχουμε δίπλα μας όλες τις μεγάλες χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ, που ήδη έχουν καταδικάσει τη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης