Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θα κληθεί με το προσφυγικό να υιοθετήσει την πολιτική Salvini

Ο Μητσοτάκης θα κληθεί με το προσφυγικό να υιοθετήσει την πολιτική Salvini
Όταν ασκούσε ο Salvini κυβερνητικά καθήκοντα με βάση τα επίσημα στοιχεία μειώθηκαν οι αφίξεις λαθρομεταναστών σχεδόν 65% και οι πνιγμοί σχεδόν 70%.
Το μεταναστευτικό θα αποτελέσει σοβαρή πολιτική πρόκληση για την κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα φαινόμενο που έχει πολιτικά ελατήρια, η Τουρκία χρησιμοποιεί μέρος των 2,4 εκατ σύριων και άλλων μεταναστών που έχει στο έδαφος της για ασκήσει πίεση στην Ελλάδα για την ΑΟΖ και την συνεκμετάλλευση που επιδιώκει αλλά και στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα λόγω της τοπογεωγραφίας της, των θαλάσσιων συνόρων της και της ατυχίας να συνορεύει με μια προκλητική χώρα όπως η Τουρκία θα αντιμετωπίζει μονίμως προκλήσεις.
Οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν πρόσφατα για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών θα αποδειχθούν στην πράξη αναποτελεσματικές.
Δυστυχώς για όσους θεωρούν τον Salvini στην Ιταλία ακραίο και ευτυχώς για όσους αντιλαμβάνονται το πρόβλημα, οι πολιτικές Salvini αποδείχθηκαν στην πράξη αποτελεσματικές.
Όταν ασκούσε ο Salvini κυβερνητικά καθήκοντα με βάση τα επίσημα στοιχεία μειώθηκαν οι αφίξεις λαθρομεταναστών σχεδόν 65% και οι πνιγμοί σχεδόν 70%.
Ενώ πολλοί εστιάζουν στις αφίξεις των λαθρομεταναστών, ουδείς αναλύει τι συμβαίνει στις φουρτουνιασμένες θάλασσες πόσοι πνίγονται και κανείς δεν το γνωρίζει.
Άρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη εάν βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με νέο κύμα αφίξεων λαθρομεταναστών τι θα πράξει;
Πολλοί δήμαρχοι ανά την Ελλάδα και αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένο αρνούνται να δημιουργηθούν καταυλισμοί αλλοδαπών.
Δεν έχει να κάνει με την ελληνική φιλοξενία, με τον ρατσισμό ή την εθνικιστική προσέγγιση ενός φαινομένου.
Όπως ορθά υποστηρίζουν καναδοί επιστήμονες η έλευση μεταναστών ειδικά από μουσουλμανικά κράτη προκαλεί σοβαρή αλλοίωση του πληθυσμού, των παραμέτρων που συνθέτουν την έννοια έθνος.
Οι μουσουλμάνοι είναι εμποτισμένοι με ιδέες σχεδόν συγκρουσιακές με τα δυτικά ιδεώδη λόγω θρησκείας και ιδεοληψιών.
Η Ελλάδα αλλοιώνεται πληθυσμιακά είναι μια πραγματικότητα και αυτό αποτελεί και ιστορικό λάθος αλλά και εθνικό λάθος.
Προφανώς η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελείται μόνο από έλληνες γηγενείς θα ήταν προκλητικό να το υποστηρίζει κανείς αλλά η άναρχη αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας που πραγματοποιείται όχι συντεταγμένα αλλά βίαια με τους λαθρομετανάστες είναι 1000% λάθος.
Στην Αυστραλία κάθε χρόνο το κράτος δημοσιεύει προσκλητήριο ανά τον κόσμο ζητώντας π.χ. 10.000 γιατρούς, δεν ενδιαφέρεται για την εθνικότητα αλλά για την ειδικότητα.
Ένας επιστήμονας, σημαίνει ότι λόγω της παιδείας του είναι πιθανόν να ομογενοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα από ένα λαθρομετανάστη ο οποίος στην πατρίδα του μπορεί να ήταν ευυπόληπτος πολίτης αλλά μπορεί να ήταν και κακοποιός.
Η στρατηγική Salvini στην Ιταλία κρίθηκε και δοκιμάστηκε, πολλοί λαθρομετανάστες συλλαμβάνονταν και απελάσονταν προς τις χώρες άφιξης.
Η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει ότι ούτε λογική έχει να συγκεντρώνεις τους μετανάστες σε καταυλισμούς όπου μετά βεβαιότητας θα ξεσπάσουν ταραχές, επεισόδια και δολοφονίες, ούτε λογική έχει να τους στοιβάξουν σε ένα ακατοίκητο νησί μόνο και μόνο για να μην τους βλέπουν όλοι οι άλλοι.
Συν τοις άλλοις αποτελεί πρόκληση το κράτος να ορίζει που θα δημιουργηθούν οι τοπικοί καταυλισμοί αψηφώντας τις τοπικές κοινωνίες.
Γιατί δεν έχει δημιουργηθεί ένας καταυλισμός στην Μύκονο;
Γιατί έχει υψηλής ποιότητας – σχήμα λόγου – τουρισμό και δεν πρέπει να χαλάσουμε την βιτρίνα είναι η αλήθεια.
Όλα αυτά δεν αποτελούν λύση.
Ούτε η ελληνική κοινωνία και οικονομία δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος, ούτε οι πολίτες θέλουν δίπλα τους μουσουλμάνους.
Ο Μητσοτάκης λοιπόν θα κληθεί ξανά να πάρει γενναίες αποφάσεις για το προσφυγικό.
Οι αναφορές ότι οι έλληνες είναι ανθρωπιστές άρα δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στους μετανάστες είναι ένα αφελές επιχείρημα που στόχο έχει να αγγίξει την συναισθηματική νοημοσύνη του καθενός.
Οι έλληνες είναι φιλόξενοι αλλά επειδή είναι φιλόξενοι δεν θα φορτωθούμε τα βάρη των άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης