Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρώσος πρέσβης: Παραδοσιακός και αξιόπιστος εταίρος η Ελλάδα - Να τηρούνται οι αρχές του διεθνούς δικαίου και το Δίκαιο της Θάλασσας

tags :
Ρώσος πρέσβης: Παραδοσιακός και αξιόπιστος εταίρος η Ελλάδα - Να τηρούνται οι αρχές του διεθνούς δικαίου και το Δίκαιο της Θάλασσας
Ρώσος πρέσβης: Παραδοσιακός και αξιόπιστος εταίρος η Ελλάδα
Tο διττό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι παραδοσιακός και αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη και πως το κυριότερο είναι να τηρούνται οι αρχές του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, εξέπεμψε σήμερα (11/12) ο Ρώσος πρέσβης A. Maslov.
Στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα άνοιξε τη βεντάλια των θέσεων της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, από τα διμερή, τα περιφερειακά έως τα διεθνή ζητήματα.
Ξεκινώντας την εφ' όλης ενημέρωση, ο Maslov χαρακτήρισε το σημερινό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας πολύ καλό και πολύ υψηλό και σημείωσε πως η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Μόσχα, στις 6 Νοεμβρίου, υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι ο διάλογος είναι εξαιρετικός.
Η συνάντηση στη Μόσχα έδειξε ξεκάθαρα ότι θα συνεχιστεί ο εντατικός πολιτικός διάλογος και η πρακτική συνεργασία με γνώμονα το αμοιβαίο όφελος του ρωσικού και ελληνικού λαού, επισήμανε ο Ρώσος πρέσβης.
Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών S. Lavrov αποδέχτηκε την πρόσκληση του Νίκου Δένδια να επισκεφτεί την Ελλάδα το νέο έτος και σημείωσε πως η Ρωσία αναμένει τη θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού της Ελλάδας στην πρόσκληση εκ μέρους του Ρώσου Προέδρου να συμμετάσχει στους εορτασμούς των 75 χρόνων από τη Νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού, που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Μαΐου 2020 στη Μόσχα.
Αποτυπώνοντας περαιτέρω τη βούληση της ρωσικής πλευράς, ο πρεσβευτής της Ρωσίας ανέφερε πως και το νέο έτος οι δύο χώρες θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε αυτήν την κατεύθυνση, τονίζοντας πως οι προοπτικές είναι καλές και πως η Μόσχα δεν βλέπει εμπόδια.
«Και υπό τις συνθήκες του αντιρωσικού καθεστώτος των κυρώσεων μπορούμε να προχωράμε» προσέθεσε.
Εξειδικεύοντας το πρόγραμμα διαβουλεύσεων που υπέγραψαν οι κ.κ. Δένδιας και Λαβρόφ στη Μόσχα, είπε πως προβλέπει τακτικές συναντήσεις μεταξύ των αντίστοιχων διευθύνσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών για τα έτη 2020-2022 με στόχο την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε διάφορα διμερή και διεθνή θέματα.
Συνολικά αναφέροντα 15 πεδία που παρουσιάζουν αμοιβαίο ενδιαφέρον, από τα προξενικά θέματα έως τις νέες προκλήσεις και απειλές, συμπλήρωσε.
Ενόψει της επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα αναφέρθηκε στους φετινούς εορτασμούς κοινών ιστορικών γεγονότων, όπως την επέτειο απελευθέρωσης της Κέρκυρας και των Ιονίων νήσων και τα 192 χρόνια της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και επισήμανε πως οι εκδηλώσεις συνοδεύτηκαν με ελλιμενισμό των ρωσικών πολεμικών πλοίων σε ένδειξη σεβασμού και σημασίας των κοινών αγώνων των Ρώσων και των Ελλήνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης