Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιερρακάκης: Η Beyond 4.0 θα βοηθήσει σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

tags :
Πιερρακάκης: Η Beyond 4.0 θα βοηθήσει σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας
H Beyond είναι μία εξωστρεφής έκθεση που μπορεί να γίνει σταθμός για την νοτιοανατολική Ευρώπη, υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης
«Η Beyond είναι μία εξωστρεφής έκθεση που μπορεί να γίνει σταθμός για την νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς θα είναι η μοναδική ανάλογη έκθεση με εμπορικό χαρακτήρα στη περιοχή» δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 11/12,  ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την παρουσίαση της έκθεσης Beyond 4.0, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη 1 έως 4 Οκτωβρίου 2020.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στον θετικό αντίκτυπο που δημιουργεί το τελευταίο διάστημα η έντονη κινητικότητα αναφορικά με ψηφιακές επενδύσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Συμπλήρωσε ότι «χρειάζεται να δώσουμε όλοι την απαραίτητη στήριξη, τη μέριμνα και το focus για να μπορέσει να δώσει η πόλη κίνητρα για την παραμονή του δυναμικού της εκεί. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνέργεια αυτή που ανακοινώνουμε σήμερα».

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

«Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δίνουμε μεγάλη σημασία στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.
Στις απαραίτητες εκείνες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ίσως με καθυστέρηση αρκετών ετών, αλλά που επιτέλους πρέπει να γίνουν ώστε να προχωρήσουμε σε επίλυση βασικών εκκρεμοτήτων που έχουμε με το παρελθόν.
Άλλωστε, η έκθεση ονομάζεται Beyond 4.0 αλλά η Ελλάδα ακόμη δεν είναι Beyond 3.0, δηλαδή δεν έχουμε υπερβεί τις εκκρεμότητες με την τρίτη βιομηχανική επανάσταση για να μπούμε στην τέταρτη.
Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με μία σειρά από ενέργειες και στο πλαίσιο αυτό έχουμε ανακοινώσει ήδη πολύ σημαντικές δράσεις για το επόμενο διάστημα.
Από απλές διαλειτουργικότητες, δηλαδή μητρώα στο ελληνικό Δημόσιο τα οποία «μιλάνε» μεταξύ τους, διαλειτουργούν, συντελούν σε βελτίωση της σχέσης του πολίτη με το κράτος, έως τα σχέδια για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα.
Εδώ επιτρέψτε μου να πω ότι αυτή είναι μία από τις καλές ιστορίες της ελληνικής κρίσης.
Μία ιστορία που ξεκινά με ένα πρόγραμμα που ονομαζόταν «Jeremie» στην πορεία ονομάστηκε «Equifund» και ξεκίνησε να γεννά μια σειρά από καινοτόμες επιχειρήσεις μέσα στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των ετών της κρίσης.
Αυτό το οποίο εκκρεμεί είναι να προσδώσουμε εύρος και κλίμακα στον βαθμό που μπορούμε.
Έχουμε ελληνικά μυαλά, ως χώρα έχουμε το Hardware και δεν έχουμε ακόμα το Software.
Έχουμε τη βασική υποδομή αλλά μας λείπουν οι σωστοί εκείνοι οι θεσμοί, το σωστό “λογισμικό” για να μπορέσουμε να απογειώσουμε αυτές μας τις δυνατότητες.
Με αυτήν την έκθεση προσπαθούμε σήμερα να φτιάξουμε έναν τέτοιο θεσμό.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ΔΕΘ Helexpo, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διοργανώσουμε και να υποστηρίξουμε τη Beyond 4.0, ένα διεθνές γεγονός τεχνολογίας και καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.
Ως Υπουργείο, κάναμε την αρχή με το Digital Greece στη ΔΕΘ.
Είναι χαρά μας να βλέπουμε startups να αναπτύσσονται να γιγαντώνονται, να είναι έτοιμες να κυριαρχήσουν στην ευρύτερη αγορά.
Η Beyond είναι το επόμενο βήμα, είναι μία εξωστρεφής έκθεση που μπορεί να γίνει σταθμός για την νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς θα είναι η μοναδική ανάλογη έκθεση με εμπορικό χαρακτήρα στη περιοχή.
Είναι θετικό ότι ευρύτερα στη πόλη της Θεσσαλονίκης βλέπουμε μία έντονη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα. Βλέπουμε την Pfizer να δημιουργεί Κέντρο τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων.
Βλέπουμε τη Deloitte να ιδρύει από το 2018 κέντρο ερευνών στη Θεσσαλονίκη.
Την CISCO να ετοιμάζει ένα παρόμοιο κέντρο. Την EY να ανακοινώνει την επέκταση των γραφείων της στη Θεσσαλονίκη με αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού.
Ας μην ξεχνάμε, βεβαίως, ότι η πόλη έχει μια προφανή προϊστορία στην τεχνολογία, υπάρχουν εταιρείες όπως η Beta CAE, εταιρίες κορυφαίες στο είδος τους παγκοσμίως. Εταιρίες που στήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και διατήρησαν την έδρα τους εκεί.
Χρειάζεται να δώσουμε όλοι την απαραίτητη στήριξη, τη μέριμνα και το focus για να μπορέσει να δώσει η πόλη κίνητρα για την παραμονή του δυναμικού της εκεί.
Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνέργεια αυτή που ανακοινώνουμε σήμερα.
Είναι προφανές ότι θα επενδύσουμε με το σύνολο των δυνατοτήτων μας και των δυνάμεών μας ως πολιτεία, έτσι ώστε αυτή η έκθεση να φανεί αντάξια των προσδοκιών, των δικών σας και των δικών μας και να την χτίζουμε διαρκώς όλο και καλύτερα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης