Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και δικαιώματα τρίτων χωρών

Reuters: Η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και δικαιώματα τρίτων χωρών
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανεπιβεβαιώνει απερίφραστα την αλληλεγγύη του με την Ελλάδα και την Κύπρο όσον αφορά αυτές τις ενέργειες της Τουρκία, στο προσχέδιο ανακοινωθέντος
Η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τις δικαιοδοσίες στη θάλασσα της Μεσογείου παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, θα υποστηρίξουν την Πέμπτη οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζεται στο προσχέδιο ανακοίνωσης των ηγετών πού ήρθε σε γνώση του Reuters.
«Το μνημόνιο κατανόησης Τουρκίας-Λιβύης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών (και) δεν ευθυγραμμίζεται με το Δίκαιο της Θάλασσας» επισημαίνεται στο προσχέδιο.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανεπιβεβαιώνει απερίφραστα την αλληλεγγύη του με την Ελλάδα και την Κύπρο όσον αφορά αυτές τις ενέργειες της Τουρκίας» σημειώνεται στο προσχέδιο.
Η διαρροή σχετικά με το περιεχόμενο του προσχεδίου έρχεται την ώρα που ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μετέβαινε στις Βρυξέλλες, περιμένοντας την «καθαρή τοποθέτηση» των Ευρωπαίων εταίρων κατά τη Σύνοδο Κορυφής.
Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, «Ο πρόεδρος αναμένει ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει μια θετική προσέγγιση στο θέμα από τους αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων.
Αναμένουμε όλοι ότι θα υπάρξει στις αποφάσεις καθαρή τοποθέτηση για τη συνομολόγηση του μνημονίου συναντίληψης [Τουρκίας-Λιβύης] με την οποία θα χαρακτηρίζεται ως απόφαση που αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και ότι δεν επιφέρει οποιαδήποτε νομικά αποτελέσματα για τις άλλες χώρες», δήλωσε ο κ. Κούσιος στο ΚΥΠΕ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης