Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Είθε… ο στολισμός της Αθήνας να φέρει νέα ήθη

tags :
Είθε… ο στολισμός της Αθήνας να φέρει νέα ήθη
Ο Δήμος Αθηναίων απέδειξε ότι μπορεί μια δημοτική αρχή να συνεργαστεί με ιδιώτες, πέραν του στενού πλαισίου των αναθέσεων
Μπορεί ο στολισμός της Αθήνας να έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους απανταχού κρίνοντες του σοσιαλμιντιακού κόσμου, αλλά ουδείς θα πρέπει να ξεχνά μια πρωτοβουλία που μπορεί να αλλάξει τη νοοτροπία σε πολλά ζητήματα τούτου του Βασιλείου της Δανιμαρκίας.
Ο νεοεκλεγής δήμαρχος Αθηναίων εγκαινίασε το πρόγραμμα «υιοθέτησε» την πόλη σου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μιας καλύτερης διαχείρισης των πόρων του Δήμου.
Και αυτό διότι 19 εταιρίες, ιδρύματα, φορείς και σωματεία ανέλαβαν ιδίοις δαπάνης να στολίσουν και να φωταγωγήσουν  για την περίοδο των εορτών, διάφορα σημεία της πόλης.
Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος εξοικονόμησε κεφάλαια ώστε είτε να στολίσει άλλες περιοχές που ήταν και οι «αδικημένες», πέραν του ιστορικού κέντρου, είτε να τα διαθέσει σε άλλες δραστηριότητες.
Και η πρωτοβουλία όπως φαίνεται στο σχετικό ιστότοπο https://adoptathens.gr/ επεκτείνεται και σε άλλες δραστηριότητες.
Εύγε… και γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτήν την πρωτοβουλία.
Γιατί ο Δήμος Αθηναίων απέδειξε ότι μπορεί μια δημοτική αρχή να συνεργαστεί με ιδιώτες, πέραν του στενού πλαισίου των αναθέσεων, ώστε να κάνει, έστω και σε αυτή τη βραχύβια περίοδο των εορτασμών, διάφορες δραστηριότητες.
Αυτό είναι και το μοντέλο που θα πρέπει να υιοθετηθεί από όλους, ανεξαιρέτως, τους δήμους της χώρας, και όχι μόνο με εταιρείες.
Με τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους τη λογική να απευθύνονται στη δημοτική αρχή για παντός είδους πρόβλημα, και ειδικά εκείνων που μπορούν αν λυθούν με μικρές πρωτοβουλίες, και να συμμετέχουν στη διοίκησή της.
Σαφώς και η δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι παρούσα δίπλα στον πολίτη, αλλά εάν ο ίδιος ο πολίτης δεν αγαπήσει την πόλη του και δεν νοιάζεται γι’ αυτήν, η δημοτική αρχή δεν θα μπορεί ποτέ να προλάβει τους ρυθμούς συντήρησης που απαιτούνται σε πόλεις που είναι άναρχα δομημένες, όπως οι ελληνικές.
Και όταν ο πολίτης νοιάζεται για την υλοποίηση της ιδέας του και της πρωτοβουλίας, θα έχει δημιουργήσει και τη συνείδηση του σεβασμού προς την πόλη του.
Κάτι το οποίο λείπει σε τούτη τη χώρα… ο σεβασμός όλων μας προς τη δημόσια περιουσία, τη δική μας περιουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης