Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη στoν Erdogan - Η Ελλάδα έχει ισχυρούς συμμάχους, να μην παρερμηνεύεται η ψύχραιμη στάση μας - Στήριξη από τη Σερβία

Μήνυμα Μητσοτάκη στoν Erdogan - Η Ελλάδα έχει ισχυρούς συμμάχους, να μην παρερμηνεύεται η ψύχραιμη στάση μας - Στήριξη από τη Σερβία
Tο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Σερβίας - «Η παρανομία δεν γεννά δίκαιο»
Μήνυμα στην Τουρκία και τον πρόεδρο Erdogan ότι η Ελλάδα έχει ισχυρούς συμμάχους και δεν θα σταματήσει να τονίζει την ανάγκη προστασίας του διεθνούς δικαίου, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Σέρβο Πρόεδρο Aleksandar Vučić, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαμύνησε ότι η ψύχραιμη στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται.
«Η ψύχραιμη και σταθερή αντιμετώπιση της επίμονης παραβατικότητας δεν μπορεί να πρέπει να παρερμηνεύεται» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.
Υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας... Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης.
Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Σέρβο Πρόεδρο ως ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Σερβίας για την πρωτοβουλία που ανέλαβε  να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας το γεγον΄ςο ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα.
Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τη δήλωση του Σέρβου Προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό άεριο από τους αγωγούς.

Η Σερβία υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορά της

Από την πλευρά του, την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σερβίας.
Ο Aleksandar Vučić τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια συνορά της και υπογράμμισε ότι η χώρα του θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης