Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Νέες κάλπες στις 2 Μαρτίου του 2020 – Η τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε λιγότερο από ένα έτος

tags :
Ισραήλ: Νέες κάλπες στις 2 Μαρτίου του 2020 – Η τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε λιγότερο από ένα έτος
Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στο Ισραήλ
Προς νέες εκλογές, τις τρίτες σε λιγότερο από έναν χρόνο, οδηγείται το Ισραήλ καθώς οι Ισραηλινοί βουλευτές ενέκριναν σήμερα Τετάρτη 11/12 επί της αρχής νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή νέων εκλογών στις 2 Μαρτίου 2020.
Το νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί κατ' άρθρο και στο σύνολό του αργότερα εντός της ημέρας, θα επισπεύσει κατά μερικές ώρες τη διάλυση του κοινοβουλίου, η οποία κανονικά θα γινόταν σήμερα τα μεσάνυκτα οπότε και λήγει η διορία που είχε για να ορίσει νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ.
Ούτε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ούτε ο αντίπαλός του Benny Gantz κατάφεραν να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία βουλευτών, έτσι ώστε να καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Είναι χαρακτηριστικό πως Netanyahu και Gantz αλληλοκατηγορούνταν όλο αυτό το διάστημα για το πολιτικό αδιέξοδο που καταγράφεται στο Ισραήλ.
Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ακόμα και η νέα προσφυγή στις κάλπες, δεν πρόκειται να αλλάξει τις πολιτικές ισορροπίες και κατ’επέκταση το σημερινό αδιέξοδο.
Συγκεκριμένα, το «Μπλε και Άσπρο» κόμμα του Gantz φαίνεται να κερδίζει στις επόμενες εκλογές 37 έδρες επί συνόλου 120 στην Κνεσέτ έναντι 33 εδρών του Likud του Netanyahu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης