Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Fed, EKT και Βρετανία - Στο +0,57% ο DAX

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Fed, EKT και Βρετανία - Στο +0,57% ο DAX
Εάν ο Johnson δεν καταφέρει να κερδίσει μια ξεκάθαρη πλειοψηφία, η έκβαση θα παρατείνει την αβεβαιότητα του Brexit
Στάση αναμονής τήρησαν οι επενδυτές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις αυριανές κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας καθώς και στις συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και της ευρωζώνης αυτή την εβδομάδα.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,57% στις 13.145 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο παρέμεινε αμετάβλητος στις 7.214 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 είχε κέρδη 0,22% στις 5.860 μονάδες.
Image
Στη Μαδρίτη ο IBEΧ 35 ενισχύθηκε 0,77% στις 9.393 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB ο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,14% στις 23.155 μονάδες.
Image
Στο επίκεντρο παρέμεινε η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ολοκληρώνεται αργότερα εντός της ημέρας, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι δε θα υπάρξει κάποια αλλαγή στα επιτόκια.
Οι επενδυτές, ωστόσο, θα αναμένουν νέες πληροφορίες από τους αξιωματούχους της τράπεζας, αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσουν το νέο έτος.
Όσον αφορά τις βρετανικές εκλογές (12/12), το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Boris Johnson οδεύει προς πλειοψηφία 28 εδρών στις εκλογές, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων YouGov, εκτίμηση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη του περασμένου μήνα, όταν προβλεπόταν πως οι Τόρις όδευαν σε θρίαμβο και πλειοψηφία 68 εδρών.
Εάν ο Johnson δεν καταφέρει να κερδίσει μια ξεκάθαρη πλειοψηφία, η έκβαση θα παρατείνει την αβεβαιότητα του Brexit και θα πλήξει περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα.
Στο εμπορικό μέτωπο, πλησιάζει η προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου για την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.
Οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή της απόφαση του Donald Trump για το αν θα επιβληθούν ή όχι οι δασμοί.
Τις επόμενες μέρες ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τους κορυφαίους οικονομικούς και εμπορικούς συμβούλους του Λευκού Οίκου, προκειμένου να λάβει την τελική του απόφαση.
Την Τρίτη οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ προσανατολίζονται στην αναβολή της επιβολής των δασμών, με φόντο τις διαπραγματεύσεις για την Πρώτη Φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν για δεύτερη ημέρα οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τόσο τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας όσο και τη συνεδρίαση της Federal Reserve.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά -0,14% στις 23.378 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,36% στις 2.105,62 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,66% στις 26.612 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, ο οποίος έκλεισε στο +0,63% και τις 11.700,77 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +0,24% στις 2.924,42 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης SZSE Component υποχώρησε κατά -0,64% στις 9.852,71 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης