Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Καμμένος: Ετοιμάζαμε την χώρα για πόλεμο κάνοντας γεωπολιτικές στροφές – Δικτάτορας ο Erdogan

Π. Καμμένος: Ετοιμάζαμε την χώρα για πόλεμο κάνοντας γεωπολιτικές στροφές – Δικτάτορας ο Erdogan
Οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν όποιον αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία είπε ο κ.Καμμένος
Την θέση ότι «ετοιμάζαμε την χώρα για πόλεμο» κάνοντας «γεωπολιτικές στροφές» και δημιουργώντας συμμαχίες διατύπωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, ο οποίος χαρακτήρισε δικτάτορα τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
«Αλλάξαμε γεωπολιτικό σχεδιασμό με μια αριστερή κυβέρνηση συμμαχώντας με τις ΗΠΑ και την ίδια στιγμή διατηρήσαμε τη συμμαχία με τη Ρωσία.
H Ελλάδα μετετράπη στον κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο, και αυτά αποτελούν εγγύηση» είπε σε ομιλία του σε ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία» ο κ.Καμμένος, τονίζοντας ότι «αν είχε δημιουργηθεί η βάση στην Κάρπαθο, η μόνη από την οποία θα είχαν πρόσβαση στην Μ. Ανατολή οι δυνάμεις των ΗΠΑ, το θέμα του Καστελορίζου θα είχε κλείσει για πάντα».
Επιπλέον, ο κ.Καμμένος  αναφέρθηκε στη «δημιουργία της ευρω-μεσογειακής ένωσης, στις ισχυρές συμμαχίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και τον Λίβανο σε συνδυασμό με την Κύπρο», τόνισε πως η χώρα ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου ενώ προχώρησε σε στρατιωτικές συμφωνίες με τις παραπάνω χώρες, καθώς και σε ενεργειακές συμφωνίες.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι «η Τουρκία δεν κάνει τίποτα τυχαία» και δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ, αλλά και να έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως επιτρέπει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
Επιπλέον, είπε ότι είναι «προδοσία» η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και υποστήριξε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν όποιον αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνοντας ότι προϋπόθεση σε μια περίοδο κρίσης, είναι να υπάρχει εθνική ομοψυχία.
Ο κ.Καμμένος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Erdogan, τον οποίο χαρακτήρισε δικτάτορα και «κτήνος που δολοφονεί παιδιά και εξαφανίζει λαούς».
«Οι Τούρκοι στρατιωτικοί είναι πατριώτες.
Δεν σέβονται τον Erdogan διότι δεν προσυπογράφουν την πολιτική του εναντίον τμημάτων του τουρκικού λαού.
Ο Erdogan θα πρέπει να ξέρει πως αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ελλάδας, «να μην ανατρέχει στα παλιά παραδείγματα του στυλ "τους πετάξαμε στη θάλασσα».
Κι αυτό διότι θα πρέπει να έχει τη βεβαιότητα πως οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα τους αντιμετωπίσει προασπίζοντας τα δικαιώματα και την κυριαρχία της χώρας...
Και οι συμμαχίες είναι οι συμμαχίες του δικαίου δεν είναι οι συμμαχίες των ισχυρών» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην Ιερά Σύνοδο επισημαίνοντας ότι «εάν συμβεί το οτιδήποτε τους επόμενους μήνες φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος για την άρση των εγγυήσεων που έχουμε από τη Ρωσία για την αναγνώριση της παράνομης Ουκρανικής Εκκλησίας».
Παράλληλα, ζήτησε, «όντας έξω από την πολιτική και δεν το χρησιμοποιώ για πολιτικούς λόγους», τμήμα του υπερπλεονάσματος αυτής της χρονιάς να δοθεί άμεσα για εξοπλισμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις και παρατήρησε ότι «τρόπος για να αποφύγουμε τον πόλεμο δεν υπάρχει άλλος από το να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης