Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΑΠΕ και ηλεκτροκίνηση στην ενεργειακή ατζέντα του 3ου γύρου Διϋπουργικών Διαβουλεύσεων Ελλάδας - Γερμανίας

tags :
ΑΠΕ και ηλεκτροκίνηση στην ενεργειακή ατζέντα του 3ου γύρου Διϋπουργικών Διαβουλεύσεων Ελλάδας - Γερμανίας
Στις συναντήσεις του υφυπουργού Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά, θα διερευνηθεί επίσης η δυνατότητα συνεργασίας των δύο χωρών σε πρότζεκτ ενεργειακής απόδοσης και διαχείρισης αποβλήτων
Μία ευρεία κατηγορία ενεργειακών κλάδων θα καλύψουν οι συναντήσεις που θα έχει σήμερα και αύριο στο Βερολίνο ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, με εκπροσώπους από το ομόλογο γερμανικό υπουργείο.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 3ου γύρου Διϋπουργικών Διαβουλεύσεων Ελλάδας – Γερμανίας σε επίπεδο υφυπουργών, βάσει του διμερούς Σχεδίου Δράσης (Αction Plan) για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε πληθώρα τομέων.
Έτσι, παίρνουν τη σκυτάλη από τον 2ο γύρο που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα, συνεχίζοντας τη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του Action Plan.

Σύμπραξη σε Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος

Όσον αφορά την ενεργειακή ατζέντα των επαφών, σύμφωνα με πληροφορίες στις επαφές του κ. Θωμά θα διερευνηθούν κατ’ αρχάς οι δυνατότητες σύμπραξης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που αποτελεί έναν κλάδο για τον οποίο έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από Γερμανούς επενδυτές. Παράλληλα, θα συζητηθεί η προοπτική κοινών πρότζεκτ στον τομέα της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και ενεργειακής απόδοσης.
Επίσης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης, θα τεθούν επί τάπητος καλές πρακτικές που έχουν ακολουθηθεί στη Γερμανία στον συγκεκριμένο τομέα.
Ανάλογες συζητήσεις θα γίνουν και για τη διαχείριση αποβλήτων, ο οποίος προβάλλει ως ένας πολλά υποσχόμενος κλάδος συνεργασίας.
Τέλος, θα συζητηθεί και η προοπτική σύμπραξης σε ενεργειακά Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI).
Όπως έχει δηλώσει σε ομιλίες του ο κ. Θωμάς, πρόθεση του ΥΠΕΝ είναι να προχωρήσει σε περισσότερα έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, στις ΑΠΕ και τον ηλεκτρισμό, τα οποία μπορούν  να ενισχύσουν την ασφάλεια τροφοδοσίας, αλλά και την ενεργειακή μετάβαση.

Συμφωνία για γερμανικές επενδύσεις σε ενέργεια και «πράσινη» οικονομία  

Όσον αφορά τα ενεργειακά, οι διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται πάνω στις βάσεις που έθεσε  η συμφωνία που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την προώθηση επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας και της «πράσινης» οικονομίας, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο τον περασμένο Αύγουστο.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Ενέργειας κομίζει στις επαφές του ποσοτικοποιημένους στόχους της ανωτέρω «πράσινης» ατζέντας, όπως αυτοί περιγράφονται από το ΕΣΕΚ.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης