Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Erdogan: Έτοιμοι να στείλουμε στρατό στη Λιβύη, αν μας ζητηθεί

tags :
Επιμένει ο Erdogan: Έτοιμοι να στείλουμε στρατό στη Λιβύη, αν μας ζητηθεί
Ο πραγματικός λόγος που η ΕΕ δεν μας δέχεται ως μέλος της είναι ότι είμαστε Μουσουλμάνοι τόνισε ο Erdogan
Την θέση ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατιώτες στη Λιβύη, εάν της ζητηθεί κάτι τέτοιο διατύπωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
O Erdogan ανέφερε ότι μια νέα στρατιωτική συμφωνία θα ολοκληρωθεί σύντομα με τη Λιβύη, ενώ έδωσε ως παράδειγμα για τη στρατιωτική τουρκική παρουσία την περίπτωση της ρωσικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, Wagner Group.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Τουρκίας καταφέρθηκε και κατά της ΕΕ και αναφέρθηκε στο λόγο που δεν προχωρά η ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας.
«Θα το πω ανοιχτά και ξεκάθαρα, αν και συνήθως η ΕΕ ενοχλείται από τέτοιου είδους σχόλια.
Ο πραγματικός λόγος που η Τουρκία δεν γίνεται αποδεκτή από την ΕΕ είναι ότι είμαστε Μουσουλμάνοι.
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος αλλά φοβούνται να μας το πουν πρόσωπο με πρόσωπο» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στην τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ επειδή δόθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Αυστριακό Peter Handke,
«Είναι ντροπή και όνειδος να απονέμεται το Νόμπελ σε ένα πρόσωπο που υπερασπίζεται έναν δολοφόνο που έχυσε το αίμα δεκάδων χιλιάδων Μουσουλμάνων» είπε ο Erdogan.
Σημειώνεται πως ο Handke είναι θαυμαστής του πρώην ηγέτη της Σερβίας, Slobodan Milosevic, ο οποίος πέθανε το 2006 και ενώ δικαζόταν στο Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία.
«Η απονομή του βραβείου Νόμπελ στον Peter Handke θα ενθαρρύνει μόνο τους εχθρούς του Ισλάμ και της ανθρωπότητας» είπε ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης