Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Βρετανία: Νικητής με πλειοψηφία 28 εδρών το Συντηρητικό Κόμμα του Johnson στις εκλογές (12/12)

M. Βρετανία: Νικητής με πλειοψηφία 28 εδρών το Συντηρητικό Κόμμα του Johnson στις εκλογές (12/12)
Οι Συντηρητικοί προβλέπεται να κερδίσουν 339 έδρες από τις 650 της Βουλής των Κοινοτήτων
Νικητή των αυριανών εκλογών στη Μ. Βρετανία θέλουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους Συντηρητικούς του Boris Johnson, οι οποίοι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν και την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων YouGov, το Συντηρητικό Κόμμα θα εξασφαλίσει πλειοψηφία 28 εδρών στις βουλευτικές εκλογές, η οποία πάντως είναι αρκετά χαμηλότερη με προηγούμενες προβλέψεις που έδιναν στους Συντηρητικούς μια πλειοψηφία της τάξης των 68 εδρών.
Οι Συντηρητικοί προβλέπεται να κερδίσουν 339 έδρες από τις 650 της Βουλής των Κοινοτήτων, αριθμός αρκετά αυξημένος από τις 317 που είχαν εξασφαλίσει στις εκλογές του 2017, αλλά αισθητά κατώτερο από τις 359 που προβλεπόταν την 27η Νοεμβρίου.
Το Εργατικό Κόμμα οδεύει να καταλάβει 231 έδρες, λιγότερες από τις 262 που είχε εξασφαλίσει το 2017 αλλά αρκετές περισσότερες από τις 211 που προβλεπόταν να κερδίσει τον περασμένο μήνα.
Πάντως, η YouGov προειδοποιεί ότι η αβεβαιότητα είναι τέτοια σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, που υπάρχει ενδεχόμενο να μην εξασφαλίσει τη σχετική ή την απόλυτη πλειοψηφία κανένα κόμμα.
Αυτό είναι κάτι «που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε», προειδοποίησε ο Anthony Wells, διευθυντής πολιτικών ερευνών στο ινστιτούτο YouGov.
Με βάση την ίδια δημοσκόπηση, το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) οδεύει να καταλάβει 41 έδρες και το φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών 15.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης